Πλατεία Αμερικής: Αλισβερίσια ναρκωτικών, στοίβες από 5ευρα και καβάτζες

Μπλόκο σε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών έβαλε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου καθημερινά εγκληματικές οργανώσεις στήνουν υπαίθριο παζάρι παραισθησιογόνων ουσιών.

Το βράδυ της Παρασκευής, λίγο μετά τις 20:00, την ώρα δηλαδή που η Πλατεία Αμερικής, γεμίζει με μικρά παιδιά και γονείς που θέλουν να κάνουν την βόλτα τους, αστυνομικοί παρατήρησαν ύποπτα άτομα για διακίνηση ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, οι άντρες της ΔΙ.ΑΣ. είδαν πολλούς χρήστες ναρκωτικών να κινούνται προς συγκεκριμένο μέρος της πλατείας Αμερικής και να μιλούν  με συγκεκριμένο άτομο, το οποίο μετά από κάθε «συζήτηση» πήγαινε σε συγκεκριμένο σημείο, έπαιρνε κάτι και επέστρεφε.

Αυτό κίνησε την περιέργεια στους αστυνομικούς και αποφάσισαν να διενεργήσουν ελέγχους, για να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβαινε. Όταν πλησίασαν, είδαν δύο αλλοδαπούς να συμπεριφέρονται νευρικά και έτσι αποφάσισαν να τους ελέγξουν. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι ο ένας αλλοδαπός, είχε μόλις αγοράσει από τον άλλον, υπήκοο Καμερούν, δύο συσκευασίες χασίς οι οποίες βρέθηκαν επάνω του.

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, εξαιτίας του μεγάλου χρηματικού ποσού που βρέθηκε πάνω στον υπήκοο του Καμερούν, το οποίο αποτελούνταν κυρίως από χαρτονομίσματα των πέντε ευρώ (περίπου το κόστος μιας συσκευασίας χασίς), έψαξαν εξονυχιστικά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο πηγαινοερχόταν συνεχώς ο διακινητής και μετά από λίγο, βρήκαν επιμελώς κρυμμένη μια μεγάλη σακούλα, η οποία περιείχε περίπου 85 συσκευασίες ινδικής κάνναβης, συνολικού βάρους περίπου 350 γραμμαρίων. Τα άτομα συνελήφθησαν, και μεταφέρθηκαν στο οικείο αστυνομικό τμήμα για τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Scroll to Top