Η είσοδος της ΜέΡΑ25 και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στη Βουλή επηρεάζει πολύ τις εξελίξεις της επόμενης μέρας.

Αυτό συμβαίνει γιατί η επόμενη κυβέρνηση για να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την χώρα, θα πρέπει να έχει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών που θα της το επιτρέψουν και να έχει βεβαίως και την απαραίτητη τόλμη που πάντα έχει πολιτικό κόστος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να αποδείξει στην πράξη πως είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με την γαλάζιο κρατισμό που έχει βαθιές ρίζες και συνέτεινε στην χρεοκοπία της χώρας.

Γι’ αυτό και οι πολίτες που καλούνται σήμερα να ψηφίσουν δεν πρέπει να καταφύγουν στην εύκολη λύση των μικρών κομμάτων που δεν έχουν ούτε πρόγραμμα αλλά ούτε και σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Ποντάρουν στο θυμικό και όχι στην λογική και ελπίζω το πάθημα του 2015 να έχει γίνει μάθημα για τους περισσότερους εάν και δεν το πιστεύω.

Ας δούμε αναλυτικά τι σημαίνει πρακτικά εάν εκτός από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ μπουν περισσότερα κόμματα στην Ελληνική Βουλή. 

• Με επτακομματική Βουλή, η νικήτρια των εκλογών γαλάζια παράταξη θα έχει 155 βουλευτές.

• Με εξακομματική Βουλή, οι βουλευτές που θα απαρτίζουν την πλειοψηφία θα φτάσουν τους 158.

• Με πεντακομματική Βουλή, ο επόμενος πρωθυπουργός θα έχει λυμένα τα χέρια, αφού η κυβέρνηση την οποία θα σχηματίσει θα στηρίζεται σε 162 βουλευτές.

• Με τετρακομματική, τέλος, κοινοβουλευτική σύνθεση, το πρώτο κόμμα, έχοντας το ίδιο ακριβώς ποσοστό, θα διαθέτει πλειοψηφία 166 εδρών.

Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό πως η δική μας ψήφος θα καθορίσει όχι μόνο την επόμενη κυβέρνηση αλλά και την κατεύθυνση που αυτή θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα.

Γιατί με αντιμνημονιακές δυνάμεις στη Βουλή καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει κατά γράμμα το πρόγραμμά της , και κυρίως το πολιτικό κόστος θα την οδηγήσει σε λάθη που θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την χώρα μας.

Σ.Μ