Τον υφυπουργό Εργασίας, Νότη Μηταράκη προπηλάκισαν κάτοικοι της Χίου κατά την άφιξή του στο δημαρχείο για το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Ειδικότερα, ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν , το βράδυ της Δευτέρας, στο δημαρχείο της Χίου, όπου δεκάδες κάτοικοι του νησιού διαμαρτυρήθηκαν μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για δημιουργία υπερδομής 4.000 ατόμων. Το παρών στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, ο οποίος αποδοκιμάστηκε εντόνως.

Κατά την προσέλευσή του στο Δημαρχείο της Χίου, μικρή ομάδα συγκεντρωμένων έξω από το κτίριο άρχισαν να τον εξυβρίζουν και να πετούν εναντίον του αντικείμενα. Στη συνέχεια προσπάθησαν να τον ακολουθήσουν μέσα στο κτήριο, πράγμα που πέτυχαν σπάζοντας την πόρτα του κτιρίου, παρασύροντας ομάδα αστυνομικών που βρισκόταν εκεί.

Προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου διεκόπη η διαδικασία του Συμβουλίου.   Ο υφυπουργός Εργασίας στη συνέχεια ανέλυσε στο δημοτικό συμβούλιο την πρόταση της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο της Χίο στη θέση του εν λειτουργία καταυλισμού της ΒΙΑΛ που ανακοίνωσε πως θα κλείσει.