ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Περιμένοντας τον Ρουβίκωνα- Τα ψέματα της Δημοτικής Αρχής

Για μια ακόμα φορά η νέα Δημοτική Αρχή αντί να προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα της πόλης κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό της και μάλιστα χρησιμοποιώντας ψεύτικα επιχειρήματα.

Παλαιότερα λέει, επικρατούσε η λογική της απόκρυψης, της αποφυγής ενημέρωσης και έγκαιρης λογοδοσίας. Ο σημερινός Δήμαρχος ήταν μέλος της προηγούμενης Διοίκησης και μάλιστα αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο γιατί δεν το αποκάλυπτε; Ψεύδεται λέγοντας για το ατύχημα με τη γερανογέφυρα και την ΕΔΕ Του θυμίζουμε ότι: Η προηγούμενη Διοίκηση, όχι μόνο αποφάσισε να κάνει την έρευνα με Εμπειρογνώμονα του ΤΕΕ, αλλά ψήφισε και την πίστωση (όπως της ζητήθηκε από το ΤΕΕ) για την αμοιβή του. Δεν μένει παρά να την ενεργοποιήσει.

Σε σχέση με την ΕΔΕ, έγινε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και ζητήθηκε από τον ίδιο τον υπάλληλο που την ανέλαβε, παράταση χρόνου για να την ξεκινήσει. Δεν μένει τίποτε άλλο παρά η ενεργοποίησή της από τη Σημερινή Διοίκηση. Το Σωματείο μιλά για δύο εργατικά ατυχήματα, προφανώς ο κ. Δήμαρχος δεν γνώριζε καν το δεύτερο ατύχημα. Ψεύδεται, επίσης, και για την εκπαίδευση των νέων υπαλλήλων (εκτός εάν θεωρεί εκπαίδευση τις υποδείξεις από υπηρεσιακούς, της λειτουργίας των απορριμματοφόρων) γιατί δεν έγινε καμία ουσιαστική ενημέρωση.

Εμείς είχαμε ενημερώσει πλήρως τους Δημότες για τα προβλήματα που υπάρχουν στην καθαριότητα, με ειλικρίνεια και εντιμότητα, υπενθυμίζοντάς τους ότι η λύση είναι η διεύρυνση της Ανακύκλωσης των Απορριμμάτων σε όλα τα επίπεδα. Αντιμετωπίσαμε τον έντονο λαϊκισμό της σημερινής Δημοτικής Αρχής που φωτογράφιζε τις σωρούς κλαδιών και απορριμμάτων, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες και στις διακοπές του Αυγούστου. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τέτοια μέτρα ως Αντιπολίτευση.

Το έργο μας στην καθαριότητα είναι μεγάλο: με την ανανέωση του Στόλου, του μηχανολογικού εξοπλισμού, της αντλίας καυσίμων, του βιολογικού καθαρισμού, του πλυντηρίου οχήματος, των υπόγειων κάδων, της κομποστοποίησης κτλ. και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, παρά τον πόλεμο που δεχτήκαμε από συγκεκριμένα κέντρα Διοίκησης μέσα στον Δήμο (π.χ. στην αγορά κάδων απορριμμάτων).

Ας αφήσουν λοιπόν τα ευχολόγια και τις φωτογραφίες και ας δουλέψουν για το καλό της Πόλης.

Υ.Γ.: 1. Περιμένουμε με αγωνία πότε ο Ρουβίκωνας θα επισκεφθεί για μια ακόμα φορά το Δημαρχείο, για να καταγγείλει τον Δήμαρχο που δεν προστάτευσε τους εργαζόμενους από ατυχήματα. 2. Αλήθεια ας μας πει η Σημερινή διοίκηση, πού τοποθετούνται σήμερα τα κλαδιά και τα μπάζα που συλλέγονται από την Πόλη και με ποιο τρόπο μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ της Φυλής;

Δελτίο τύπου  “Πρώτα η Ηλιούπολη”

Scroll to Top