Όταν ο νεοεκλεγής δήμαρχος ευαγγελιζόταν προεκλογικά ότι θα φέρει τη Δημοκρατία στην πόλη μας και θα διώξει την αλαζονεία και τις καθεστωτικές συμπεριφορές δεν φανταζόμασταν ότι από τις πρώτες πολιτικές του πράξεις θα ήταν η νόθευση της λαϊκής εντολής. Ως γνωστόν η αντιπροσώπευση στις επιτροπές του Δήμου απορρέει αναλογικά από τη δύναμη κάθε παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ανέκαθεν στο Δήμο Ηλιούπολης αλλά και σε άλλους Δήμους ο αντιπρόεδρος των επιτροπών προερχόταν από την μείζονα αντιπολίτευση. Αν σε αυτό λάβει κανείς υπόψη ότι η παράταξη μας είναι η μεγαλύτερη σε δύναμη παράταξη, θα έκρινε λογικό ότι η θέση του αντιπροέδρου έπρεπε εθιμοτυπικά, δημοκρατικά και με βάση την λαϊκή εντολή να αποδοθεί στην παράταξη μας.

Αντί αυτού η παράταξη του κ Χατζηδάκη με τις ψήφους της και μόνο εξέλεξε ως αντιπρόεδρο, εκπρόσωπο της ελάσσονος αντιπολίτευσης και μάλιστα αναπληρωματικό μέλος κάτι το οποίο είναι παράτυπο και σίγουρα δεν είναι σύννομο με τις διαδικασίες.

Το καταγγέλλουμε απερίφραστα και ζητάμε το σεβασμό στη εντολή του λαού της Ηλιούπολης αλλά και στην επανάληψη της διαδικασίας καθότι η εκλογή αντιπροέδρου που είναι αναπληρωματικό και όχι τακτικό μέλος της επιτροπής καθιστά καταφανή παραβίαση της διαδικασίας.

Πρώτα η Ηλιούπολη
21/9/2019