Σαουδική Αραβία: Αναστέλλει τη μισή ημερήσια παραγωγή πετρελαίου μετά την επίθεση με drones των Χούθι!

Τη μισή ημερήσια παραγωγή πετρελαίου σταματά η Σαουδική Αραβία ύστερα από την συντριπτική επίθεση και το κτύπημα που πέτυχαν  οι αντάρτες Χούθι με 10 συνολικά UAV κατά δύο εγκαταστάσεων της Aramco.

Αυτό αναφέρει η Wall Street Journal η οποία διευκρινίζει ότι η αναστολή του μισού της ημερήσιας παραγωγής του «μαύρου χρυσού» αντιστοιχεί σε 5 εκατ. βαρέλια, που με τη σειρά τους αντιστοιχούν στο 5% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.

                                                                                                     

Bloomberg

@business

The latest from Saudi Arabia: Oil production was cut by half after a swarm of explosive drones struck at the heart of the kingdom’s oil industry.https://bloom.bg/2AgStFt 

Saudi Oil Output Cut in Half After Drones Strike Aramco Site

A fleet of drones targeted the heart of the kingdom’s energy industry.

bloomberg.com

The Wall Street Journal
@WSJ

Saudi Arabia is shutting down about half of its oil output after drone strikes hit production facilities, people familiar say https://on.wsj.com/2AheRP9 

Saudi Arabia Shuts Down About Half Its Oil Output After Drone Strikes

Saudi Arabia Shuts Down About Half Its Oil Output After Drone Strikes

Coordinated drone strikes on the heart of the Saudi oil industry forced the kingdom to shut down half its crude production on Saturday, people familiar with the matter said, potentially roiling…

wsj.com


Από την πλευρά τους οι Χούθι ανακοίνωσαν ένταση των επιθέσεων αυτών:

«Υποσχόμαστε στο καθεστώς της Σαουδικής  Αραβίας ότι οι επιθέσεις μας στο μέλλον θα ενταθούν ακόμη περισσότερο και θα γίνουν πιο καταστροφικές μέχρις ότου η χώρ αυτή σταματήσει την επιθετικότητά της και την πολιορκία της στην Υεμένη».

Al-Masdar News
@TheArabSource

claim responsibility for powerful attack on Saudi Aramco site https://aml.ink/HbtzD 

Houthis claim responsibility for powerful attack on Saudi Aramco site

Yemen’s Houthis have claimed responsibility for drone attacks on two Saudi Aramco factories, the group’s spokesman said in a statement broadcast by Al

almasdarnews.com

Αναλυτές του Βασιλείου χαρακτηρίζουν το πλήγμα “ως την σημαντικότερη επίθεση που δέχτηκαν μέχρι τώρα κατά την διάρκεια του πολέμου στην Υεμένη”!

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, drones επιτέθηκαν στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν αλυσιδωτές εκρήξεις σε τουλάχιστον δύο εγκαταστάσεις σε Abqaiq και Khurais.

Στο Αμπκάικ, 60 χλμ. νοτιοδυτικά του Νταχράν στην Ανατολική Επαρχία της Σαουδικής Αραβίας, υπάρχει το μεγαλύτερο στον κόσμο εργοστάσιο επεξεργασίας πετρελαίου. Στο Χουράις, 190 χιλιόμετρα μακρύτερα προς τα νοτιοδυτικά, υπάρχει το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της χώρας.

Είναι χαρακτηριστική η ομολογία αποτυχίας των Σαουδαράβων καθώς τα drones πέρασαν την αντιαεροπορική “ασπίδα” που είχε αναπτυχθεί γύρω από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Επιχειρεί να καθησυχάσει το Ριάντ: Σβήσαμε τις φωτιές

Οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) σε δύο εργοστάσια της σαουδαραβικής πετρελαϊκής εταιρείας Aramco σήμερα στις επαρχίες Αμπκάικ και Χουράις προκάλεσαν πυρκαγιές που η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία έθεσε υπό έλεγχο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών χωρίς να αναφέρει από πού προέρχονταν τα drones.

Οι ακριβείς στόχοι και η έκταση των ζημιών δεν έχουν γίνει σαφείς. Η Aramco δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Στο Αμπκάικ, 60 χλμ. νοτιοδυτικά του Νταχράν στην Ανατολική Επαρχία της Σαουδικής Αραβίας, υπάρχει το μεγαλύτερο στον κόσμο εργοστάσιο επεξεργασίας πετρελαίου. Στο Χουράις, 190 χιλιόμετρα μακρύτερα προς τα νοτιοδυτικά, υπάρχει το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της χώρας.

Scroll to Top