Σαρωνίδα: Βρέθηκαν η 4χρονη με την 76χρονη προγιαγιά της που είχαν χαθεί στην Κυψέλη

Αίσιο τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης της 4χρονης με την 76χρονη προγιαγιά της στην Κυψέλη. Γιαγιά και εγγονή βρέθηκαν στη Σαρωνίδα μετά από σχεδόν μια ημέρα.

 

Όπως είπε στις «Αλήθειες με τη Ζήνα» το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κ. Γιαννόπουλος, το βράδυ της 29ης Μαΐου βγήκε σήμα για την εξαφάνιση του παιδιού και της ηλικιωμένης γυναίκας μετά από κλήση μιας γυναίκας, η οποία ενημέρωσε πως στις 28 Μαϊου είδε στου Γκύζη μια ηλικιωμένη που έδειχνε αποδιοργανωμένη μαζί με ένα μικρό παιδί.

Ειδοποιήθηκε άμεσα η αστυνομία όπου και πήγε στο σημείο και όντως βρήκαν την 76χρονη με την 4χρονη και τις μετέφεραν στη διεύθυνση που τους είπε η ηλικιωμένη, όμως δεν έμειναν στο σημείο για να δουν ότι όντως εκεί ήταν η κατοικία τους.

Τελικά, το παιδί και η γιαγιά εντοπίστηκαν σήμερα στη Σαρωνίδα.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, μία πολίτης τις αναγνώρισε από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, μέσω του μηχανισμού Amber Alert Hellas που ενεργοποιήθηκε, και επικοινώνησε με την ΕΛΑΣ.

«Με αφορμή την περιπέτεια της τετράχρονης και της προγιαγιάς της, το «Χαμόγελο του Παιδιού» θέλει να ευχαριστήσει όσους κινητοποιήθηκαν για την εξαφάνιση» σημείωσε η ΜΚΟ για την υπόθεση εξαφάνισης στην Κυψέλη.

Κυψέλη: Η ανακοίνωση του Χαμόγελου για την εξαφάνιση της 4χρονης
«Η περιπέτεια της τετράχρονης και της 76χρονης προγιαγιάς της, έληξε σήμερα (30/5) δίνοντας τέλος στην αγωνία των ανθρώπων που τις αναζητούσαν. Ευαισθητοποιημένη πολίτης, τις αναγνώρισε από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων μέσω του μηχανισμού Amber Alert Hellas και επικοινώνησε άμεσα με τις αστυνομικές αρχές, ώστε αυτή τη στιγμή να είναι ασφαλείς.

Με αφορμή την περιπέτεια της τετράχρονης και της προγιαγιάς της, το «Χαμόγελο του Παιδιού» θέλει να ευχαριστήσει όσους κινητοποιήθηκαν για την εξαφάνιση, και να καλέσει όλους τους συμπολίτες μας να δείχνουν την ανάλογη ευαισθησία όταν αντιλαμβάνονται ότι ένας συνάνθρωπός μας χρειάζεται βοήθεια λόγω προβλημάτων υγείας ή για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη. Η κινητοποίηση όλων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών καταστάσεων για ευάλωτους συνανθρώπους μας, τη φροντίδα και την προστασία τους.

Όλα ξεκίνησαν από κλήση που λάβαμε στις 29/5/2024 βραδινές ώρες στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000» από γυναίκα που ανέφερε ότι στις 28/5/2024 είδε στου Γκύζη μια ηλικιωμένη γυναίκα με ένα παιδί περίπου 4 ετών.

Η ηλικιωμένη γυναίκα φαινόταν αποδιοργανωμένη, χωρίς αίσθηση προσανατολισμού και έτσι η γυναίκα που την συνάντησε αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονταν ενημέρωσε την Άμεση Δράση.

Ακολούθως με περιπολικό μεταφέρθηκαν η ηλικιωμένη και η ανήλικη στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης. Την επόμενη μέρα από την ενημέρωση των Αρχών, στις 29/5/2024, η γυναίκα και το παιδί μεταφέρθηκαν σε διεύθυνση κατοικίας που υπέδειξε η ηλικιωμένη γυναίκα. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι τα στοιχεία ήταν λανθασμένα με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να επιστρέψει στους οικείους της, οι οποίοι άρχισαν να αναζητούν εκείνη και το παιδί.

Το «Χαμογελο του Παιδιού», αφού ενημερώθηκε στις 29/5/2024, άμεσα σε συνεργασία με τις Αστυνομικές και τις Εισαγγελικές Αρχές προέβη σε ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert Hellas και κινητοποίησε την εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» για την αναζήτησή τους».

Scroll to Top