Γροθιά στο στομάχι αποτελούν οι εικόνες φρίκης που καταγράφηκαν στα Νησιά Φερόε όπου το ετήσιο έθιμο Grindadrap τελέστηκε ακόμα μια φορά, βάφοντας κόκκινη την θάλασσα, με το αίμα 1.428 δελφινιών.

Αυτή τη χρονιά, ο αριθμός των θηλαστικών που σφαγιάστηκαν είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων. Αλιευτικά σκάφη οδήγησαν τα δελφίνια του Ατλαντικού προς την ακτή του Skálafjørður όπου οι «κυνηγοί» περίμεναν με μαχαίρια και λόγχες το πλήθος τα θηλαστικά.

Το αιματηρό έθιμο που χρονολογείται από την εποχή των Βίκινγκς, παραμένει η μοναδική μορφή φαλαινοθηρίας που υπάρχει ακόμα στη Δυτική Ευρώπη και οι κάτοικοι των νησιών Φερόε έχουν το δικαίωμα να σκοτώσουν και να καταναλώσουν το κρέας των δελφινιών.

Η περιβαλλοντική φιλανθρωπική οργάνωση «Sea Shepherd» έκανε λόγο για ρεκόρ νεκρών δελφινιών, ενώ η Blue Planet Society σημείωσε ότι «κανένα από τα προηγούμενα κυνήγια δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που συνέβη αυτό το Σαββατοκύριακο».