Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος το οποίο φέτος κλείνει 50 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς και του Μεταπτυχιακού προγράμματος του τμήματος του ΕΚΠΑ η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μουσείου Παλαιοντολογίας & Γεωλογίας, στην Πανεπιστημιούπολη  Ζωγράφου.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος και επιστημονικός συνεργάτης της Περιφέρειας Ε. Λέκκας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν βουλευτές, Πρυτάνεις, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Πατούλης με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας του τμήματος Γεωλογίας του ΕΚΠΑ εξήρε την πολύχρονη και σημαντική προσφορά του στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια Αττικής θα είναι ουσιαστικός συμπαραστάτης στο έργο των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

«Η αυτοδιοίκηση Ά και Β´ βαθμού μαζί με την Ακαδημαϊκή κοινότητα, οφείλουν να είναι ενωμένες με στόχο τη δρομολόγηση δράσεων που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση των τοπικών κοινωνιών» τόνισε και πρόσθεσε:
«Η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται στενά με την Ακαδημαική κοινότητα για  συνέργειες στην κατεύθυνση της καινοτομίας, που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής.
Βούληση μας είναι να αξιοποιήσουμε την επιστημονική γνώση για ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αλλά και να προωθήσουμε πολιτικές, με στόχο την στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομία, προκειμένου να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης και της διεύρυνσης των θέσεων εργασίας που θα κρατήσουν τους νέους μας στην χώρα μας».