Στην εκδήλωση του εορτασμού της 33 ης επετείου καθιέρωσης του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Πολιούχου Αθηνών και Προστάτη των Δικαστών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Στη δικαιοσύνη, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα της δημοκρατίας μας και στο σημαντικό έργο του δικαστικού σώματος συνολικά, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση του εορτασμού της 33 ης επετείου καθιέρωσης του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Πολιούχου Αθηνών και Προστάτη των  Δικαστών.

«Το στολίδι της Αττικής μας η Αθήνα, αποτελεί την κοιτίδα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας, με την ένδοξη ιστορία, το λαμπρό παρελθόν, το δύσκολο παρόν, αλλά και το ελπιδοφόρο μέλλον. Τιμάμε σήμερα τον Άγιο Προστάτη της Πόλης. Τιμάμε όμως και το Δικαστικό Σώμα στο σύνολό του, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στην πατρίδα και τη Δημοκρατία. Η Δικαιοσύνη είναι ο βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας, χωρίς την οποία Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχει.
Αποτελεί μια διαχρονική αλήθεια η φράση “να χαίρεσαι περισσότερο για αυτούς που σε ελέγχουν, παρά για αυτούς που σε κολακεύουν”. Σήμερα τιμούμε όμως και το σύνολο των Δικαστικών Λειτουργών και των υπηρετούντων το θεσμό της Δικαιοσύνης, από όποια θέση και αν βρίσκονται. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες καταφέρνουν να ανταποκριθούν σε σημαντικό βαθμό, στο τιτάνιο έργο που έχουν να επιτελέσουν. Και αυτό έρχεται να μας το υπενθυμίσει, με τραγικό τρόπο, η αίθουσα αυτή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που γίνεται η σημερινή εκδήλωση, που πρόσφατα μετονομάστηκε σε αίθουσα «Μιχάλης Ζαφειρόπουλος», για να μας θυμίζει πάντα τον τραγικό θάνατο του αγαπητού συναδέρφου σας και φίλου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εν ώρα εργασίας».

Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μιχάλης Ζαφειρόπουλος & ήταν υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ομιλία από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο με θέμα «τα ανθρώπινα δικαιώματα στη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, κ. Δημήτριος Βερβεσός. Εκ μέρους όλων των Δικαστικών Ενώσεων, πραγματοποίησε χαιρετισμό η Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, κα Αγγελική Λαϊνιώτη. Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κ. Χριστόφορος Σεβαστίδης.


Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειος Πλιώτας, η Πρόεδρος του ΣτΕ, κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κα Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, ο Πρόεδρος του ΝΣΚ, κ. Ιωάννης-Κωνσταντίνος Χαλκιάς,  εκπρόσωποι Κομμάτων, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Απόστολος Κακλαμάνης, καθώς και πλήθος Δικαστών και Δικηγόρων.
Επίσης, συμμετείχε και η Χορωδία του ΔΣΑ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της, κ. Δημητρίου Καρούζου, ενώ πραγματοποιήθηκε και ομιλία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας.

Scroll to Top