Στο αρχείο ετέθη επισήμως  από τους εισαγγελείς διαφθοράς και ο φάκελος που αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σχετίζονταν με την υπόθεση Novartis.

Μετά από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψαν ενδείξεις για τον Μεσσήνιο πολιτικό, γεγονός που οδήγησε τους εισαγγελείς να προχωρήσουν στην αρχειοθέτηση των στοιχείων που αφορούσαν τον κ. Σαμαρά.

Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη έκρινε, δυο χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας, πως με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια της έκρινε δεν προκύπτει η παραμικρή ένδειξη τέλεσης οποιουδήποτε  αδικήματος για τον πρώην Πρωθυπουργό. Ο κ. Σαμαράς είχε εμπλακεί από κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, τα λεγόμενα του οποίου δεν  διασταυρώθηκαν από κανένα άλλο στοιχείο.

Ο Αντ. Σαμαράς από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση έφτασε στη Βουλή έκανε λόγο για σκευωρία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.  Η μήνυσή του μάλιστα περί μεθοδεύσεων πρόσφατα ανασύρθηκε από αρχείο μετά από σχετική αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και διενεργείται έρευνα από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη. Οι δύο ανώτατοι εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας που τους ανατέθηκε ερευνούν και τις μηνύσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Αβραμόπουλου για την ίδια υπόθεση.

Εκκρεμότητα

Τις επόμενες μέρες η Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι συνάδελφοί της στην Εισαγγελία Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης θα αποφασίσουν και για τα άλλα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα  για τα οποία ο φάκελος παραμένει ανοιχτός. Σημειώνεται ότι στο αρχείο έχουν ήδη τεθεί οι δικογραφίες για τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Παναγιώτη Πικραμένο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιώργο Κουτρουμάνη και εσχάτως τον Μάριο Σαλμά. Στο στάδιο της παροχής εξηγήσεων βρίσκεται η δικογραφία για τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ η υπόθεση παραμένει ανοιχτή για τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γιάννη Στουρνάρα και Άδωνι Γεωργιάδη.

Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού

«Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση. Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Novartis», τόνισε σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με την απόφαση της κας Τουλουπάκη να μπει στο αρχείο η υπόθεση.