Ο Αγγελος, ο μοναδικός μαθητής στο μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο των Αρκιών είχε φέτος παρέα στην παρέλαση 13 μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας

Μια ιδιαίτερη έκπληξη περίμενε τον Αγγελο, τον μοναδικό μαθητή του σχολείου των Αρκιών, ο οποίος δεν έκανε παρέλαση μόνος του φέτος. Είχε παρέα άλλα 13 παιδιά της ηλικίας του, όλοι τους μαθητές Δημοτικού Σχολείου Βούλας, που ταξίδεψαν στο ακριτικό νησί για να του κάνουν παρέα.

Στον εορτασμό επίσης μετείχε το Λιμενικό Σώμα με το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης ΠΑΘ 080.

Στους Αρκιούς παρέλασαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, μαζί με τον μικρό Άγγελο, τον μοναδικό μαθητή του νησιού. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, γονείς και μαθητές του σχολείου μετέβησαν στο ακριτικό νησί για την 25η Μαρτίου ώστε να παρελάσουν μαζί τον, να τον χειροκροτήσουν αλλά και να γιορτάσουν την εθνική επέτειο.

Σχετική ανάρτηση έκανε κι ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτιάκης, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία των μαθητών της Βούλας κι έκανε σχόλιο στο Twitter

Η ιδέα και η πρωτοβουλία ανήκει στον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας Γιώργου Ντούτσουλη.

«Θεωρήσαμε αδιανόητο ένα παιδί να αφήνεται να παρελαύνει μόνο του σε ένα ακριτικό νησί όχι μόνο για εθνικούς και συμβολικούς λόγους αλλά κυρίως για λόγους συμπαράστασης και στοιχειώδους κοινωνικής αλληλεγγύης, αυτά ακριβώς τα ιδανικά που θα θέλαμε να δώσουμε στα παιδιά μας, αυτό που θα θέλαμε και για το μέλλον αυτού του τόπου. Αυτά είναι και τα κίνητρά που οδήγησαν στο σχεδιασμό της αποστολής μας που αποσκοπεί στο να γεφυρώσει και να ενώσει όλα τα παιδιά όπου και να βρίσκονται αλλά ειδικά αυτά που είναι σε ακριτικά μέρη της Ελλάδας.

Κάνουμε λοιπόν το ταξίδι αυτό και παραμένουμε στο νησί όσο το δυνατόν περισσότερο, για να παίξουμε, να περάσουμε τις ημέρες και τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25 Μαρτίου αλλά και να παρελάσουμε μαζί με τον μοναδικό μαθητή των Αρκιών, το μοναδικό παιδί στο νησί(!), σαν ένα, όλοι μαζί…», τονίσει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας.

«Θα είμαστε πάντα δίπλα σε ανθρώπους που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο!!!», τονίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας.