Ο εθελοντής πυροσβέστης που τραυματίστηκε στην πυρκαγιά της Εύβοιας, λίγο μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε στα πύρινα μέτωπα.

«Δεν είχε καθόλου φλόγες αλλά έκανε έναν αέρα και η φωτιά ήταν σαν ανεμοστρόβιλος. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Ήταν κόλαση! Τραυματίστηκα στα χέρια μου», είπε ο ίδιος μιλώντας αποκλειστικά στο δελτίο ειδήσεων του Star.

«Η φωτιά ήταν γύρω στα 200 μέτρα. Είχε μία φλόγα μικρή. Κάνει έναν αέρα, έναν ανεμοστρόβιλο μες στη χαράδρα. Μας κύκλωσε! Και τα πυροσβεστικά και έφυγα μέσα από τις φλόγες. Γιατί άμα καθόμουνα εκεί δεν ξέρω τι θα γινόταν. Μπορεί να μη μίλαγα τώρα», συμπληρώνει.

Στο πλευρό του στο νοσοκομείο βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή οι γονείς του. Ο πάτεράς του συγκινημένος την ώρα που εγχειριζόταν ο γιος του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ζήτησε από την Πολιτεία να μην ξεχάσει ούτε τον γιο του ούτε τους υπόλοιπους εθελοντές που ρίχνονται στη φωτιά για να σώσουν τους συνανθρώπους τους.

Από την πλευρά της, η μητέρα του δήλωσε περήφανη για τον γιο της.

Τον τραυματία επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τον συνεχάρη για την αυτοθυσία του στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια και τόνισε ότι η Πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα του σε όλη τη διαδρομή αποκατάστασης.

«Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως υπουργείο Υγείας είναι -σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια- να καλύψουμε ό,τι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασης του πυροσβέστη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

To notianea.gr εξασφάλισε αποκλειστική φωτογραφία του ήρωα εθελοντή δασοπυροσβέστη και σας την παρουσιάζει ευχόμενο να πάνε όλα καλά και να έχει ταχεία ανάρρωση. Η φωτογραφία είναι από το ΚΑΤ στο οποίο νοσηλεύεται ο άτυχος εθελοντής δασοπυροσβέστης που έπεσε στις φλόγες αψηφώντας τον κίνδυνο προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς.