Συνελήφθη δίδυμο κακοποιών στη Γλυφάδα: Έβαζαν συναγερμούς σε κουβάδες με νερό

Συμμορία με έδρα τα νότια προάστια εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., που συνέλαβε δίδυμο κακοποιών που ευθύνεται για τουλάχιστον 31 διαρρήξεις σε σπίτια στις περιοχές Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Αλίμου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η αξία των κλοπιμαίων φτάνει τις 136.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος.

Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 28 Αυγούστου, όταν εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έχοντας διαρρήξει λίγο νωρίτερα ένα ακόμη σπίτι στη Γλυφάδα. Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας, οι δύο Αλβανοί είχαν συστήσει, από τον περασμένο Ιούλιο, συμμορία, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων σε οικίες στα νότια προάστια.

Ο τρόπος δράσης τους ήταν αρκετά απλός: αφού εντόπιζαν οικίες και βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα με διαρρηκτικά εργαλεία που έφεραν και, εν συνεχεία, εισέρχονταν σε αυτές, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Σε περιπτώσεις που οι οικίες διέθεταν συναγερμό, οι δράστες προέβαιναν στην αχρήστευση του, βάζοντας τον μέσα σε κουβά με νερό.

Στην κατοχή τους, καθώς και από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μία οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλοπιμαίων (ρολόγια, κοσμήματα, φορητός υπολογιστής κλπ). Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζεται.

Scroll to Top