Σύριοι πρόσφυγες προσπάθησαν να πετάξουν για Ελβετία ως ομάδα βόλεϊ της Ουκρανίας

Φόρεσαν τις ίδιες φόρμες, πήραν δύο μπάλες ανά χείρας, προμηθεύτηκαν γνήσια ουκρανικά διαβατήρια άλλων ατόμων και επιχείρησαν να πετάξουν για Ζυρίχη, από το «Ελ. Βενιζέλος». Ο λόγος για 10 Σύριους πρόσφυγες, οι οποίοι εμφανίστηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ως… ομάδα βόλεϊ της Ουκρανίας και επιχείρησαν να πετάξουν για την Ελβετία.

Ωστόσο, γρήγορα έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς της ασφάλειας του «Ελ. Βενιζέλος» και συνελήφθησαν. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου και το αποκάλυψε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο εκ των αντιπροέδρων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Ηλίας Βρέντας.

«Πολλά συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Γραφείου Ελέγχου Διαβατηρίων του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών για την σύλληψη 10 Αλλοδαπών υπηκόων Συρίας που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με προορισμό την Ζυρίχη Ελβετίας με γνήσια Διαβατήρια Ουκρανίας άλλων ατόμων προσποιούμενοι ομάδα βόλεϊ, φορώντας ομοιόμορφη αθλητική αμφίεση κ κρατώντας στα χέρια τους δυο μπάλες βόλεϊ. Οι αστυνομικοί του Ελ. Βενιζέλος δείχνουν πως κατέχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την πρόληψη και την αποφυγή όλων των έκνομων ενεργειών, αλλά και στην καταστολή όταν αυτές συμβαίνουν!», έγραψε ο κ. Βρέντας.

Οι 10 Σύριοι, ηλικίας 20-25 ετών, κρατούνται προσωρινά μέχρι να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Scroll to Top