Επειδή οι διακοπές δεν έχουν νοστιμάδα αν δεν βιώσεις την περιπέτεια του να φτάσεις σε μια ανοργάνωτη παραλία, αλλά και την ασύγκριτη εμπειρία του να κολυμπήσεις σε πεντακάθαρα νερά και να ηρεμήσεις κάτω από τον καυτό ήλιο, σου δίνουμε την απολύτως αναγκαία λίστα με τα απαραίτητά σου.

Όπου «απαραίτητα» σημείωσε δηλαδή, όλα όσα θα σου χρειαστούν για να απολαύσεις την παραμονή σου εκεί, χωρίς να μετράς τα λεπτά μέχρι την ώρα που θα φύγεις.

Ψάθα/ πετσέτα/ αντηλιακό
Το τρίπτυχο της επιτυχίας που θα κρατήσει μακριά τα εγκαύματα και θα σε βοηθήσει να νιώσεις πιο άνετα κατά τις ώρες παραμονής σου στην παραλία. Ξεκινάμε από τα basics, αλλά δυστυχώς δεν είναι για όλους αυτονόητα.

Σκίαστρο
Αν ξέρεις ότι η παραλία που πας είναι «φαλακρή» (σ.σ.: δεν έχει ίχνος δέντρου ή βλάστησης), καλό θα ήταν να προμηθευτείς ένα σκίαστρο ή μια ομπρέλα. Καλό και το μαύρισμα, αλλά κάποια στιγμή θα θες να βάλεις το κεφάλι σου σε ένα σκιερό μέρος, να συνέλθει η όρασή σου, να διαβάσεις το βιβλίο σου ή να δεις το κινητό σου χωρίς να κλείνεις τα μάτια σου δίχως αύριο.

Γυαλιά ηλίου και καπέλο
Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι σε αυτή τη λίστα επειδή τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, αλλά αν ετοιμάζεσαι για παραλία, καλού κακού στα σημειώνω εδώ γιατί δεν ξέρεις ποτέ.

Φορητό ηχειάκι
Παραλία χωρίς beach bar σημαίνει μισή εμπειρία του καλοκαιρινού μπάνιου, και σίγουρα δε μπορείς να αρνηθείς ότι οποιαδήποτε συνθήκη πλάι στο κύμα, γίνεται αμέσως καλύτερη υπό τους ήχους των Thievery Corporation ή του Dennis Lloyd. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να έχεις μαζί σου ένα φορητό, έξυπνο ηχείο που είναι μια σταλιά και παρόλα αυτά, παράγει απίστευτο ήχο για το μέγεθός του.  Ενώ στο σπίτι ή στο εξοχικό σου συνδέεται μέσω WiFi, στην παραλία το συνδέεις μέσω bluetooth με το κινητό σου και ξαφνικά τηλεμεταφέρεσαι στο πιο ειδυλλιακό μπιτσόμπαρο.

Power Bank
Επειδή εγώ μπορεί να πάθω νευρικό κλονισμό αν τελειώσει η μπαταρία του κινητού μου και δεν υπάρχει σε απόσταση δυο μέτρων κάποιο φισάκι με ρεύμα, βάζω το power bank στα απολύτως απαραίτητα του καλοκαιρινού μπάνιου (ανεξαρτήτως οργανωμένης ή ανοργάνωτης παραλίας). Μην το συζητάς, οπωσδήποτε έναν φορητό φορτιστή.

Νερό
Νομίζω το ότι σου θυμίζω να πάρεις νερό, μπορεί εύκολα να φέρει στα χέρια μου το βραβείο της πιο «μαμαδίστικης ντιτζιταλικής προσέγγισης θέματος», αλλά τι να κάνω που θέλω να ενυδατώνεσαι. Πάρε ένα θερμός – μεγάλο σε χωρητικότητα – και κάποιο ψυγειάκι το οποίο και θα γεμίσεις με επιπλέον μπουκάλια νερό ή και μπύρες/αναψυκτικά και ό,τι ήθελε ποτίσει (sic).

Τροφή
Συνεχίζω στην ίδια «μαμαδίστικη προσέγγιση», για να σου θυμίσω ότι στις τόσες ώρες, θα πεινάσεις. Πάρε καμιά μπάρα δημητριακών, λίγους ξηρούς καρπούς, κανένα τοστάκι ή λίγο καρπούζι, ας πούμε, που θα ταιριάζει υπέροχα αν παίζει παράλληλα στο Sonos Roam το Watermelon Sugar. Αν πάλι τύχει να έχει εκεί από πάνω κανένα ταβερνάκι με θαλασσινά, έκανες την τύχη σου.

Μικρό φαρμακείο
Μπορεί εγώ να μην είμαι αυτός ο άνθρωπος που θα σκεφτεί να έχει μαζί του στην παραλία αμμωνία ή αντικουνουπικό, αλλά θα έπρεπε. Πες ότι σε τσιμπάει μια τσούχτρα – θες να σου θυμίσω πού αλλού έχει αμμωνία; Δε θες.