Το ΚΙΝΑΛ κατέβασε την αφίσα με τη δικαιολογία ότι την ανάρτησε ένας νεολαίος εκ των διαχειριστών – Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ «η άγρια επίθεση από τα παπαγαλάκια του Μαξίμου κατά του Κινήματος Αλλαγής, αποκαλύπτει τον πανικό τους»

Με ένα θα λέγαμε ακραίο αριστερό προφίλ, το ΚΙΝΑΛ επέλεξε να επικρίνει τις αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις που επιφέρει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η αφίσα, εμφανώς επηρεασμένη από την ατζέντα του ΚΚΕ, λαμβάνει μορφή επίθεσης προς την κυβέρνηση. Μέσω της…πρωτότυπης δημιουργίας, ανασύρονται οι κριτικές του ΚΚΕ περί κυβερνήσεων παραδομένων στα αντιλαϊκά μέτρα.

Το θέμα της αφίσας συμπληρώνεται με την άκρως «αγωνιστική» ανακοίνωση: «Η Κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι μέσα και έξω από την Βουλή!».

Το ΚΙΝΑΛ κατέβασε, ωστόσο, την αφίσα με τη δικαιολογία ότι την ανάρτησε ένας νεολαίος εκ των διαχειριστών.
Όπως και να’χει βρίσκεται σε μακρινή απόσταση από την πολιτική που αντιπροσωπεύει το ΚΙΝΑΛ, κόμμα το οποίο έχει εφαρμόσει – κατά το παρελθόν – μνημονιακά προγράμματα.

Σάλος προκλήθηκε – όπως άλλωστε αναμενόταν – στο Διαδίκτυο από την αφίσα, με τα σχόλια των χρηστών των κοινωνικών δικτύων να ποικίλλουν: καυστικά, αιχμηρά, επικριτικά. Κανένας δεν φάνηκε, πάντως, να εκτιμά τη νέα έμπνευση.
Απάντηση εξέδωσε η Χαριλάου Τρικούπη με την οποία επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ «η άγρια επίθεση από τα παπαγαλάκια του Μαξίμου κατά του Κινήματος Αλλαγής, αποκαλύπτει τον πανικό τους γιατί αποκαλύψαμε την αντεργατική πολιτική τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:
«Απάντηση στις επιθέσεις της ΝΔ. Η άγρια επίθεση από τα παπαγαλάκια του Μαξίμου κατά του Κινήματος Αλλαγής, ένα πράγμα αποκαλύπτει. Τον πανικό τους γιατί αποκαλύψαμε την αντεργατική πολιτική τους. Την αποδόμηση των συλλογικών συμβάσεων και την αφαίρεση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που προωθούν με τις διατάξεις του δήθεν αναπτυξιακού νομοσχεδίου τους. Και το επαναλαμβάνουμε, θα μας βρουν απέναντι μέσα και έξω από την Βουλή».