Συγκλονιστικά στοιχεία την ηλικιωμένη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην περιοχή του Βύρωνα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 81χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Τρίτης σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Παραδείσου στον Βύρωνα και έφερε κάποιες εκχυμώσεις στο πρόσωπο. Έχει συλληφθεί ο 23χρονος εγγονός της που έμενε μαζί της και ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι πριν από δέκα ημέρες ο 23χρονος εγγονός είχε ξυλοκοπήσει και την γιαγιά του και τον πατέρα του, ο οποίος είναι άστεγος. Μάλιστα είχε γίνει αίτημα μεταφοράς της ηλικιωμένης σε ίδρυμα προκειμένου να αποφεύγονται οι συχνοί ξυλοδαρμοί, ενώ υπήρχαν πολλές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς στο τοπικό αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα.

Ο ιατροδικαστής εξετάζει τη σορό για να διαπιστώσει αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή όχι. Επειδή ο εγγονός την χτυπούσε τακτικά, ο ιατροδικαστής εξετάζει αν τα τραύματα είναι φρέσκα και αν έχουν προκαλέσει τον θάνατο της ή αν έχει πεθάνει από παθολογικά αίτια συνέπεια των χτυπημάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρει βαριές κακώσεις στα πλευρά από πιθανό ξυλοδαρμό που προκάλεσε το θάνατο.

Σύμφωνα με την «Γραμμή Ζωής», η ηλικιωμένη είχε πάει δύο φορές στο νοσοκομείο.

Κοινωνική λειτουργός η οποία μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha Tlive, επιβεβαίωσε το περιστατικό, αναφέροντας ότι η γυναίκα διακομίσθηκε στις 12 Δεκεμβρίου αρχικά στο «Γεννηματάς» και μετά στον «Ευαγγελισμό».

Νοσηλεύτηκε για εννέα μέρες με σοβαρά τραύμα και οι κοινωνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου γνώριζαν τι συνέβαινε στο σπίτι της. Μάλιστα, οι κοινωνικοί λειτουργοί ζήτησαν η ηλικιωμένη να παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι να μπορέσουν να την βοηθήσουν αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό και η γυναίκα γύρισε σπίτι της.

Γείτονες της ηλικιωμένης, είχαν καταγγείλει πολλές φορές τα όσα συνέβαιναν. Τον περασμένο Δεκέμβριο η αστυνομία προσπάθησε να μπει στο σπίτι μετά από καταγγελίες, ενώ στο παρελθόν αυτοψία είχαν πραγματοποιήσει και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

Τι λέει η γειτονιά για την άτυχη γυναίκα
Η άτυχη γυναίκα ζούσε με τον γιο και τον εγγονό της, οι οποίοι ουσιαστικά ζούσαν από τη σύνταξή της. Ο γιος, ωστόσο, είχε διάφορα ψυχιατρικά προβλήματα, και συχνά όπως λένε οι γείτονες της άτυχης γυναίκας κακοποιούσε και τον πατέρα του και τη γιαγιά του. Ο πατέρας φαίνεται δεν μπόρεσε να αντέξει άλλο την κατάσταση και έφυγε από το σπίτι και ζούσε μόνος του. Οι πληροφορίες λένε ότι ήταν άστεγος.

Γείτονες άκουγαν συχνά τις φωνές και τα ουρλιαχτά της ηλικιωμένης γυναίκας από τα χτυπήματα που δεχόταν από τον εγγονό της και καλούσαν την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τον εγγονό για ενδοοικογενειακή βία και ο εισαγγελέας είχε δώσει εντολή ο εγγονός να κλειστεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ομως φαίνεται ότι οι στην ψυχιατρική κλινική του έδωσαν εξιτήριο, διότι έκριναν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν επικίνδυνος.