Ο Τομ Χανκς λατρεύει την Ελλάδα και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να τρολάρει λιγάκι την πολιτογράφησή του ως Έλληνας πολίτης από τον Προκόπη Παυλόπουλο, λίγες ημέρες νωρίτερα. 

Το βράδυ της Κυριακής, ο Τομ Χανκς βραβεύτηκε στις Χρυσές Σφαίρες για το συνολικό του έργο, με το βραβείο καριέρας Cecil B. DeMille.

Μετά τη βράβευσή του, απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο σταρ του Χόλιγουντ, αναφέρθηκε ξανά στην Ελλάδα, τη χώρα καταγωγής της συζύγου του Ρίτα Γουίλσον, η οποία μάλιστα με ανάρτησή της ευχαρίστησε για την πολιτογράφηση τόσο του άντρα της όσο και της ίδιας.

Την πρώτη ερώτηση έτυχε να την κάνει Έλληνας δημοσιογράφος, ο οποίος μόλις του συστήθηκε, ο Τομ Χανκς αμέσως του είπε:

«Α! Εχω ερωτήσεις για την τιμητική πολιτογράφησή μου ως Ελληνας: πρώτον πρέπει να υπηρετήσω στον στρατό; Δεν είμαι καλός σε αυτό, πονάω στα γόνατα και είμαι γέρος. Πρέπει να πληρώσω φόρους; Αστειεύομαι, είναι μεγάλη τιμή» είπε ο ηθοποιός, ο οποίος ως γνωστόν κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται τη χώρα μας και κάνει διακοπές στην Αντίπαρο.

Οταν ρωτήθηκε, πόσο τον έχει επηρεάσει η Ελλάδα στο επάγγελμά του, ο Τομ Χανκς ανέφερε ενθουσιασμένος:

«Η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος. Η οικογένεια μου πηγαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Εχω πάει σε όλον τον κόσμο, στα πιο όμορφα μέρη του κόσμου, κανένα όμως δεν ξεπερνά την Ελλάδα. Η γη, ο ουρανός, το νερό. Είναι καλά για την ψυχή σου. Είναι μέρος που σε γιατρεύει. Ιδίως αν βάλεις τον εαυτό σου σε αυτό το φανταστικό, το πραγματικά φανταστικό, πρόγραμμα να κοιμάσαι ως το μεσημέρι, να ξενυχτάς ως τις 3 το πρωί, συζητώντας σε μια ταβέρνα. Είναι η καλύτερη ζωή που μπορεί να έχει κάποιος».

Όταν ο Χανκς ρωτήθηκε για το πως παραμένει τόσα χρόνια αγαπητός στο ευρύ κοινό, ο ηθοποιός στην απάντησή του συμπεριέλαβε τον επίσης αγαπητό Κιάνου Ριβς και την… Ελλάδα:

«Δεν είναι στην ατζέντα μου, δεν είναι κάποιου είδους στρατηγική» ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως ο Κιάνου Ριβς έχει την απάντηση στο πώς να χαίρει εκτίμησης και να είναι αγαπητός.

«Όταν συνειδητοποίησα ότι το να είμαι ηθοποιός σημαίνει πως κάνω ένα επάγγελμα, μία τέχνη, δεν είχα φανταστεί πως θα έβρισκα κάτι πιο διασκεδαστικό στον κόσμο. Δεν είμαι εδώ για την εξουσία – αν και έχω λίγη… – δεν είμαι εδώ για τα χρήματα – αν και είμαι πλούσιος! Μπορώ να πάω στην Ελλάδα όποτε το θελήσω, για τέτοια άνεση μιλάμε…» είπε ο Τομ Χανκς, προκαλώντας το γέλιο του κοινού.