Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη: Ξεκίνησε η Νέα Δημοτική Περίοδος και Ανακοινώθηκαν όλες οι αρμοδιότητες των μελών του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη: Ξεκίνησε η Νέα Δημοτική Περίοδος και Ανακοινώθηκαν όλες οι αρμοδιότητες των μελών του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Στην αρχή της τελετής, ο κ. Χρήστος Ριφιώτης, πρόεδρος του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης και η κα Μαριάννα Μαυραγάνη, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Απολλωνία, με μία σύντομη και περιεκτική ομιλία παρουσίασαν την ιστορία της Ελληνικής Σημαίας.

Συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, η οποία αναφέρθηκε στα πατριωτικά ιδανικά που χαρακτηρίζουν τη Δημοτική Αρχή και την πόλη γενικότερα και την αξία των συμβόλων και της απόδοσης τιμής σ’ αυτά.

Στη συνέχεια θύμισε τις σημαντικές εκδηλώσεις του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που προάγουν χωρίς ακρότητες και φανατισμούς τα πατριωτικά ιδεώδη, συγκεκριμένα είπα: «Εκτός από τις παρελάσεις μας που κρατούν ζωντανές τις μνήμες της επανάστασης του 1821 και του έπους του 40’, στο Δήμο μας καθιερώσαμε τελετή μνήμης για τους πεσόντες ήρωες στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996 και ετήσιο τριήμερο μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Πέρυσι, σε μία λαμπρή τελετή παρουσία της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και του Προέδρου της Δημοκρατίας των οποίο ανακηρύξαμε σε επίτιμο δημότη, μετονομάσαμε τη Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου σε Λεωφόρο Ευελπίδων και απονείμαμε το Χρυσό μετάλλιο της πόλης μας στην Ιστορική Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, το αρχαιότερο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στην χώρα μας που έχουμε την τύχη και την τιμή να φιλοξενούμε στον Δήμο μας.

Τέλος, τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Δήμος μας διοργάνωσε το 1ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό αγώνα ακριτικών νησιών στη θαλάσσια μεθόριο μεταξύ του ακριτικό αλλά ηρωικού Καστελόριζο και του Κας στα παράλια της Μικράς Ασίας με τη συμμετοχή 350 αθλητών από 6 χώρες. Εκεί, κάτω απ’ την ίδια γαλανόλευκη σημαία που σε λίγο θα υψώσουμε στο Δημαρχιακό μας Μέγαρο ψάλαμε μαζί τον Εθνικό Ύμνο στο πιο απομακρυσμένο σημείο της πατρίδας μας».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας και την υπόκρουση του Εθνικού Ύμνου από μουσικό σχήμα του Ελληνικού Στρατού.

Scroll to Top