Βρήκαν ηρωίνη αξίας 130 εκατ. ευρώ μέσα σε πετσέτες και μπουρνούζια

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) στην Βρετανία κατάσχεσε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, όπου βρήκαν ηρωίνη αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ να κρύβεται ανάμεσα σε πετσέτες και μπουρνούζια.

Θεωρείται η μεγαλύτερη κατάσχεση ηρωίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ηρωίνη κατασχέθηκε από το κοντέινερ μετά την αποβίβαση του πλοίου στο λιμάνι Felixstowe  στην Αγγλία, στις 30 Αυγούστου.

Οι αρχές χρειάστηκαν πάνω από 6 ώρες για να βρουν όλη την ηρωίνη που βρισκόταν στο πλοίο. Σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύτηκε, τα ναρκωτικά φυλάσσονταν σε πακέτα, τα οποία έφεραν την ονομασία ”σκόνη πρωτεΐνης” και ήταν τοποθετημένα μέσα σε κιβώτια ανάμεσα σε πετσέτες και ρόμπες.

Εφεραν την ονομασία ”σκόνη πρωτεΐνης”.

Τα κοντέινερ έψαξαν συνοριοφύλακες και η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος και αφού το απομάκρυναν , το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του για Αμβέρσα.

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν για το περιστατικό.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της NCA, Ματ Χορν δήλωσε: «Είναι ρεκόρ στην Μ.Βρετανία μια τέτοια κατάσχεση ηρωίνης και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Το μέγεθος αυτής αλλά και άλλων πρόσφατων αποστολών αποδεικνύει την κλίμακα της απειλής που αντιμετωπίζουμε».

Οι αρχές χρειάστηκαν πάνω από 6 ώρες για να βρουν όλη την ηρωίνη που βρισκόταν στο πλοίο.

 «Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι κάποια από αυτά τα ναρκωτικά θα είχαν πωληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεβάζοντας τα υψηλά επίπεδα βίας και εκμετάλλευσης».

Scroll to Top