Με χειροβομβίδα κρότου-λάμψης απάντησε ο αστυνομικός φρουρός – Περίπου 40 άτομα οι δράστες που βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη – Δύο προσαγωγές μετά την επίθεση που σημειώθηκε στις 2:40

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες βγήκαν από τον χώρο της πανεπιστημιούπολης και πέταξαν περίπου είκοσι βόμβες μολότοφ εναντίον του αστυνομικού τμήματος, χωρίς πάντως να τραυματιστεί κανείς ή να προκληθούν ζημιές.

Ο αστυνομικός-σκοπός του τμήματος αντέδρασε και πέταξε εναντίον των επιτιθέμενων χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν δύο προσαγωγές.

Η επίθεση έγινε λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη για σήμερα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, κατά των αστυνομικών επιχειρήσεων στα Εξάρχεια, στο πλαίσιο της οποίας ο αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος εκτιμάται ότι θα επιδιώξει να κάνει επίδειξη ισχύος.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στα τέλη Αυγούστου, σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο κατειλημμένο κτίριο ΒΟΞ στην οδό Θεμιστοκλέους, ως αντίδραση στις επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών στα Εξάρχεια και πάντως πριν από την εκκένωση των τεσσάρων καταλήψεων.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 12 μ. στα Προπύλαια, με σύνθημα «No pasaran». Μία σειρά από αναρχικές ομάδες καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση με κείμενά τους στο Διαδίκτυο.