Ο υπουργός Εργασίας, κατήγγειλε πληθώρα περιπτώσεων, κατά τις οποίες εργοδότες ζήτησαν υπέρογκα για τα δεδομένα των μισθών ποσά ως Δώρο του Πάσχα.

Ποσά που έφταναν μέχρι και το 1,7 εκατ. ευρώ ζήτησαν εργοδότες για το Δώρο του Πάσχα, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση. Έως τις 15 Σεπτεμβρίου οι πληρωμές Δώρου Πάσχα.

Ο υπουργός, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, είπε πως οι περιπτώσεις, κατά τις οποίες εργοδότες ζητούν αυξημένα ποσά είναι πάρα πολλές.

«Διαπιστώσαμε ακραίες περιπτώσεις. Είδαμε εργαζόμενος δια μέσω της δήλωσης που υπέβαλε η ατομική επιχείρηση, να ζητάει 1.742.000 δώρο Πάσχα. Άλλη επιχείρηση 1.100.000, άλλη επιχείρηση για εργαζόμενο, 800.000, άλλη 600.000 άλλοι 50.000, πιστεύοντας ίσως, μέσα από την αφέλεια που να είχαν, ότι μέσα στην ταχύτητα των κινήσεων, ίσως να μην ελεγχθούν», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Ειδικά για την ατομική επιχείρηση που ζήτησε 1.742.000 ευρώ, ο κ. Βρούτσης είπε ότι από την διασταύρωση με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, αφορούσε το δώρο εργαζομένου που ο μισθός του ανέρχεται σε 1.159,84.

Ακόμη, εξήγησε ότι αν όντως δεν υπήρχε ειδική εντολή και προνοητικότητα για ελέγχους και διασταύρωση ίσως τελικά να δίνονταν τα ποσά αυτά, που «δεν είναι δικά μας είναι των φορολογουμένων».

«Αυτό απαντά και στο ερώτημα γιατί καθυστερήσαμε να δώσουμε το δώρο Πάσχα, γιατί είμαι υποχρεωμένος να περιφρουρώ τα χρήματα του δημοσίου», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης και ανακοίνωσε πως οι πληρωμές του Δώρου Πάσχα θα γίνουν έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ξεκαθάρισε πάντως, πως δεν θα δοθεί δώρο Πάσχα που δεν θα αντιστοιχεί στο μισθό που είναι δηλωμένος στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και πως σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται.