Αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του Υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος εμφανίστηκε σε εκλογικό κέντρο, στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα, μπήκε στο 74ο εκλογικό τμήμα και παρέμεινε εκεί.

Η στάση του Υφυπουργού της Κυβέρνησης, που υπήρξε επί χρόνια και Δήμαρχος Βύρωνα με την παράταξη της ΝΔ, προκάλεσε ένταση με τους εκλογικούς αντιπροσώπους κυρίως του ΚΚΕ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι του ζήτησαν να αποχωρήσει από το εκλογικό τμήμα, καθώς δεν επιτρέπεται η παρουσία πολιτικών στη διάρκεια της ψηφοφορίας, αλλά μόνον των διορισμένων επίσημα από τα κόμματα αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ο κ. Χαρδαλιάς αρνήθηκε να αποχωρήσει, ενώ έφτιαχνε και ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση με την εκλογική αντιπρόσωπο του ΚΚΕ, που απείλησε να υποβάλλει ένσταση.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι, είναι ο ίδιος εκλογικός αντιπρόσωπος της ΝΔ και όταν του ζητήθηκε το έγγραφο του διορισμού ισχυρίστηκε ότι, είναι αναπληρωτής.
Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ το αμφισβήτησαν και υποστήριξαν ότι, ο υφυπουργός δεν είχε διορισμό και ότι, τον έφερε στη συνέχεια.

Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος δήλωσε ότι δεν ήθελε να προκαλέσει μεγαλύτερη ένταση και γι αυτό άφησε να εξελιχτεί όλο αυτό και ενημέρωσε ότι, ο κ. Χαρδαλιάς έφερε διορισμό ως αναπληρωτής εκλογικός αντιπρόσωπος.

Ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς, παραδέχτηκε ότι, δεν είχε ξανασυμβεί υπουργός να διορίζεται εκλογικός αντιπρόσωπος και βέβαια συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν είναι υποψήφιος.

Αυτά συνέβησαν στο 74ο Εκλογικό Τμήμα, αλλά εντός του Εκλογικού Κέντρου του Βύρωνα.

Σε ερώτηση γιατί αφού είναι νόμιμος και έχει διορισμό ως αναπληρωτής εκλογικός αντιπρόσωπος, τότε γιατί έφυγε από το εκλογικό τμήμα, τώρα μάλιστα, που ξεκινάει η πιο κρίσιμη ώρα και πλησιάζει προς το τέλος της η ψηφοφορία?

Απάντησε:

«Εφυγα, γιατί πάω στο κόμμα»