Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή, καθώς υπάρχουν φόβοι αναζωπύρωσης, λόγω των ισχυρών ανέμων.
Η πυρκαγιά στον Βύρωνα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, ύστερα από περίπου δύο ώρες, αλλά καίνε μικρές εστίες, και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν, καθώς υπάρχουν φόβοι αναζωπύρωσης, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης εκκενώθηκαν προληπτικά πολυκατοικίες, καθώς και το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του δήμου Βύρωνα. Δεν απειλήθηκαν σπίτια, η πυρκαγιά κινήθηκε προς το δάσος. Έγινε διακοπή κυκλοφορίας σε συγκεκριμένους δρόμους. Στο σημείο βρέθηκε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Οι καπνοί ήταν ορατοί από πολλές περιοχές της Αθήνας.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη με τις φλόγες για περίπου δυο ώρες, με τη φωτιά να ξεσπάσει γύρω στις 15:00, σε δασική έκταση στο τέρμα της οδού Κλεισούρας, στον Βύρωνα. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν, ώστε να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλήθηκαν σπίτια που βρίσκονταν κοντά, καθώς η φωτιά κατευθύνθηκε προς δασική έκταση, αλλά αυτό επέφερε περισσότερη ανησυχία, καθώς είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.