Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αναντιστοιχία μεταξύ αυτού που ήθελαν οι ψηφοφόροι του και αυτό που ήθελαν κάποιοι από τον κομματικό μηχανισμό.

Η πρώην υφυπουργός Βιομηχανίας και βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα των εκλογών και τα λάθη που οδήγησαν το κόμμα της Κουμουνδούρου στην ήττα ενώ αναφερόμενη στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου δήλωσε πως έπρεπε να είχε προχωρήσει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαμφισβήτητα έχασε τις εκλογές αλλά κατόρθωσε να είναι ο νέος πόλος που θα μάχεται τη συντήρηση και τον νεοφιλελευθερισμό. Αυτό είναι το διακύβευμα για την επόμενη μέρα» δήλωσε αρχικά η κ. Τζάκρη στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Στην ερώτηση πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να συγκεράσει τα Κινηματικά χαρακτηριστικά του, με τον ρεαλισμό και την ωριμότητα, η επανεκλεγείσα βουλευτής, δήλωσε:

«Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως υπήρχε η αναντιστοιχία μεταξύ αυτού που ήθελαν οι ψηφοφόροι του και αυτό που ήθελαν κάποιοι από τον κομματικό μηχανισμό» είπε και συνέχισε λέγοντας πως κέρδισε τις μεγάλες μάχες για την οικονομία αλλά έχασε μικρότερες όπως αυτή για τη μεσαία τάξη και την ασφάλεια, δίνοντας σαν παράδειγμα για το δεύτερο το «να μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί ελεύθερα στα Εξάρχεια».

Ζήτησε να γίνει αυτοκριτική (στα όργανά του ΣΥΡΙΖΑ) για τις πολιτικές αλλά και για τα πρόσωπα που ευθύνονται για την ήττα και κάλεσε σε πολιτική ανασύνταξη τις οργανώσεις του κόμματος με το βλέμμα στην κοινωνία και κινήσεις λογικής. «Να κάνουμε αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία και όχι αυτά που θέλουν ελάχιστες μειοψηφίες» σημείωσε και έφερε ως παράδειγμα το πανεπιστημιακό άσυλο: «Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020 μια Αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει το άσυλο και να παραδίδει το αίτημα ασφάλειας που ζητούν όλοι οι πολίτες στη Δεξιά και τον αυταρχισμό» υποστήριξε και απαντώντας στο ερώτημα αν το κόμμα της πρέπει να έχει θετική στάση στο νομοσχέδιο που θα φέρει η Ν.Δ. για το άσυλο, δήλωσε: «Ναι, θα πρέπει να έχει μια θετική άποψη».