Με επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση ο δημοτικός σύμβουλος Γρίβας Γιώργος, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη  «Εδώ ΖΩ Βιώσιμη Πόλη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτική παράταξη «Εδώ ΖΩ Βιώσιμη Πόλη» προχώρησε σε σύμπραξη με την δημοτική παράταξη του εκλεγμένου Δημάρχου Βασίλη Θώδα, «ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ»

Δείτε την επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο :
Κυρία Προεδρεύουσα,
Κύριε Δήμαρχε,
Αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Αγαπητοί συμπολίτες.

Με την παρούσα επιστολή, καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη «Εδώ Ζω, Βιώσιμη Πόλη», με την οποία εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Από ψήφισης του Ν.4623/19, εξ αρχής διαφωνούσα με το μοντέλο της σύμπραξης παρατάξεων, πιστεύοντας ότι ο νόμος αυτός υποβαθμίζει το ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου καθώς υποχρεώνει τους συμπράττοντες να μετέχουν αμετάκλητα στο Συμβούλιο ως μέλη της παράταξης του Δημάρχου.

Παρόλ’ αυτά, σεβόμενος απόλυτα τους θεσμούς και θέλοντας να τιμήσω όσους μου εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους, θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντα μου ως ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος. Θα συνεχίσω επίσης να εκφράζω δημοσίως τους συλλογισμούς μου, να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά και να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, με μοναδικό μου γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας και των πολιτών αυτής. Σε αυτούς άλλωστε λογοδοτώ και αυτούς θέλω να συνεχίσω να κοιτάω κατάματα.

Μετά τιμής,
Γεώργιος Η. Γρίβας
Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος.

ΠΗΓΗ