Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το περιεχόμενο της ύποπτης σακούλας ήταν ένα ρολόι, καλώδια και ένα μπουκάλι πιθανότατα με εκρηκτική ύλη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν γεμάτος καρφιά. -Για τυφλό χτύπημα μιλάει η ΕΛ.ΑΣ.


Τη σακούλα την εντόπισε ο διοικητής του ΑΤ Ζωγράφου, όταν πήγε να πάρει από το σημείο τη μοτοσικλέτα του που ήταν παρκαρισμένη εκεί.Τελικά ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε με δυο ελεγχόμενες εκρήξεις από τους άνδρες των ΤΕΕΜ.
Το χρονικό του εντοπισμού του εκρηκτικού μηχανισμού
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ύποπτο αντικείμενο (πιθανότατα σακούλα) εντοπίστηκε στην μάντρα από τη μέσα πλευρά της Πολυτεχνειούπολης και από αυτό εξέχουν καλώδια. Άμεσα έσπευσαν οι πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ και αφού το έλεγξαν διαπίστωσαν πως πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό.


Αμέσως αποκλείστηκε η περιοχή στο ΑΤ Ζωγράφου

Στο σημείο μεταβαίνουν και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς η ύπαρξη βόμβας ανατρέπει τα δεδομένα και θέτει σε συναγερμό την ΕΛ.ΑΣ.

Προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη του μηχανισμού που βρισκόταν μέσα σε σακίδιο σε μαντρότοιχο από τη μέσα πλευρά της Πανεπιστημιούπολης.

Η ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποιηθήκε καθώς οι πυροτεχνουργοί βρήκαν καλώδια, ρολόι, συνδεσμολογία και μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης.