Επιστροφή 43 εκατ. ευρώ από τον Αναπτυξιακό Νόμο
Το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι θα επιστραφούν 43 εκατομμύρια ευρώ που είχαν χορηγηθεί μέσω του αναπτυξιακού νόμου για επενδύσεις που δεν ολοκληρώθηκαν. Αυτή η κίνηση υλοποιεί τη δέσμευση του Τάκη Θεοδωρικάκου για πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία.
Στην επίσημη δήλωσή του, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Είχαμε δεσμευτεί ότι θα επιστρέψουν στον Έλληνα φορολογούμενο τα χρήματα που δόθηκαν στο παρελθόν από τον αναπτυξιακό νόμο για επενδύσεις οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν. Κάποιοι τότε το αμφισβήτησαν. Σήμερα ανακοινώνουμε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη στείλει για είσπραξη στην ΑΑΔΕ τα πρώτα 43 εκατ. ευρώ προς ανάκτηση.»
«Και συνεχίζουμε με τον ίδιο εντατικό ρυθμό τον έλεγχο και τις ανακτήσεις τις επόμενες εβδομάδες», πρόσθεσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η λογοδοσία ώστε τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών να αξιοποιούνται σε πραγματικές παραγωγικές επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας και προάγουν την ανάπτυξη στη χώρα μας.
