Ενα ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 80 παράνομοι μετανάστες, απέπλευσε από τις ακτές της Τουρκίας, πέρασε με όλους τους επιβάτες του στο κατάστρωμα (!), όλο το Αιγαίο χωρίς να ελεγχθεί ούτε από το Λιμενικό, ούτε από τον Πολεμικό Ναυτικό, να περάσει στο Μυρτώο Πέλαγος, να διαπλεύσει τη νότια Πελοπόννησο, να κατευθυνθεί βόρεια και τελικά να… φτάσει στις νήσους Στροφάδες στην δυτική Πελοπόννησο, χωρίς να ενοχληθεί από κανέναν!

Σύμφωνα με πληροφορίες το ιστιοπλοϊκό με τους περίπου 80 μετανάστες (πιθανόν Κουρδικής ή Τουρκικής καταγωγής) έμεινε ακυβέρνητο – νωρίς το απόγευμα – ανοιχτά των νήσων Στροφάδων όποτε κρίθηκε αναγκαία η επέμβαση του Λιμενικού Σώματος με σκάφη από το Κατάκολο και τη Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με άλλες πηγές το σκάφος αναζητούνταν από τις λιμενικές αρχές για αρκετές ώρες, ύστερα από σχετική πληροφορία που είχαν. Το διμελές πλήρωμα επέμενε μέχρι αργά χθες το απόγευμα στον ισχυρισμό του ότι είναι και αυτοί μετανάστες. Μετά τη ρυμούλκηση θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις (για τον κορωνοϊό) και όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται. Από πλευράς Δήμου υπήρξε ενδιαφέρον για τους μετανάστες όσον αφορά τη διανομή τους και τη διατροφή τους.
Το σύνολο των αλλοδαπών θα μεταφερθούν στην Πάτρα όπου θα γίνουν οι δέουσες εξετάσεις και εκεί θα αποφασιστεί που θα φιλοξενηθούν για να εξεταστεί το αίτημα ασύλου τους και μετά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες «ενσωμάτωσης» τους στην ελληνική κοινωνία.