Πρεμιέρα του Νέου Συστήματος Ιχνηλάτησης στα Νοσοκομεία
Σήμερα Πέμπτη (15/5) ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή ενός καινοτόμου συστήματος ιχνηλάτησης μέσω ηλεκτρονικών βραχιολιών για τους ασθενείς που επισκέπτονται τις εφημερίες του Ευαγγελισμού. Το μέτρο αυτό αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερα νοσοκομεία στο άμεσο μέλλον.
Με την εισαγωγή αυτού του νέου συστήματος, οι ιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις εξετάσεις που υποβάλλεται κάθε ασθενής καθώς και τα στάδια της διαδικασίας κατά την παραμονή τους στα Επείγοντα.
Ο κύριος στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η βελτίωση της ποιότητας φροντίδας και ο εξορθολογισμός των διαδικασιών. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, το σύστημα θα επεκταθεί σε 14 νοσοκομεία μέχρι τα μέσα Ιουλίου και σε συνολικά 80 νοσοκομεία έως τον Ιανουάριο του 2026.
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «θα συλλέγουμε πραγματικά δεδομένα για το τί συμβαίνει και θα μπορούμε να παρεμβαίνουμε σε συνθήκες υπερβολικής καθυστέρησης» προσθέτοντας ότι «σε λίγο καιρό όλοι μας θα γνωρίζουμε πόση είναι η αναμονή ανάλογα με το νοσοκομείο που επιλέγουμε». Στην ανάρτησή του ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη διοίκηση του Υπουργείου Υγείας, έθεσα ως προτεραιότητα τη μείωση των χρόνων αναμονής στις εφημερίες καθώς και τη γενικότερη ταλαιπωρία των ασθενών. Έχουν ήδη ληφθεί διάφορα μέτρα όπως πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, αλλαγές στη διαδικασία εφημέρευσης κ.ά.,ενώ σήμερα ξεκινάει πιλοτικά από τον Ευαγγελισμό.»
Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία όπου φαίνεται το ηλεκτρονικό βραχιόλι που θα χρησιμοποιούν οι ασθενείς κατά την επίσκεψή τους στις εφημερίες.
Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη της Πολιτικής Ηγεσίας του @YpYgGR έθεσα ως έναν από τους βασικότερους μου στόχους την μείωση του μέσου χρόνου αναμονής στις εφημερίες…
Επιπλέον, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξει εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα σχετικά με τον χρόνο αναμονής στα νοσοκομεία. Σε πρόσφατες δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε: «Στις 31 Μαΐου ξεκινάει ένα προηγμένο σύστημα ιχνηλάτησης στους χώρους των εφημείων σε δώδεκα νοσοκομειακές μονάδες, το οποίο προγραμματίζεται να επεκταθεί παντού μέχρι τέλος της χρονιάς.»
“Μετά από δύο ή τρεις μήνες εφαρμογής αυτού του συστήματος, οι διαδικασίες στις εφημέρειες στην Ελλάδα θα αλλάξουν δραστικά”, τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας πως “θα έχουμε νέους τραυματιοφορείς και γιατρούς διαθέσιμους έως το τέλος του 2025″. Η νέα αυτή τεχνολογία υπόσχεται σημαντικές αλλαγές στην εμπειρία των ασθενών κατά τις επισκέψεις τους.”