«Ισραήλ: Χτύπημα στον Πυρηνικό Αντιδραστήρα Βαρέος Ύδατος στο Αράκ – Τι σημαίνει για την περιοχή»

Ισραήλ: Έπληξε πυρηνικό αντιδραστήρα βαρέος ύδατος στο Αράκ

Ισραηλινός Βομβαρδισμός στον Αντιδραστήρα Βαρέος Ύδατος στο Αράκ

Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στον αντιδραστήρα βαρέος ύδατος που βρίσκεται στο χωριό Αράκ, σύμφωνα με αναφορές από το πρακτορείο Reuters και την κρατική τηλεόραση του Ιράν. Σημειώνεται ότι νωρίς το πρωί, οι ισραηλινές δυνάμεις προειδοποίησαν τους κατοίκους των γειτονικών περιοχών Αράκ και Χοντάμπ να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους, καθώς σχεδιάζουν βομβαρδισμό στις εγκαταστάσεις που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση μέσω Telegram στη φαρσί και στα αραβικά, ο ισραηλινός στρατός «εκδίδει επείγουσα προειδοποίηση στους κατοίκους, στους εργαζόμενους και σε οποιοδήποτε πρόσωπο είναι παρόν στα ιρανικά χωριά Αράκ και Χοντάμπ (…) να απομακρυνθούν εσπευσμένα προτού πλήξει στρατιωτικές υποδομές».

Παράλληλα, σειρήνες ηχούν σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ λόγω ενός νέου κύματος επιθέσεων από το Ιράν.Το νοσοκομείο Soroka στην Μπερσεβά έχει δεχθεί πλήγμα σύμφωνα με πληροφορίες από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτή η επίθεση είναι πιο έντονη σε σύγκριση με τις προηγούμενες που είχε εξαπολύσει η Τεχεράνη.

Scroll to Top