Ενημέρωση για την Επιδείνωση του Καιρού
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προχώρησε σε αναθεώρηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού, βασισμένη στα πιο πρόσφατα προγνωστικά δεδομένα. Προειδοποιεί για ισχυρούς ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα της Πέμπτης. Σήμερα,Τετάρτη (09-07-25),οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές στην ανατολική Ελλάδα,ενώ την Πέμπτη (10-07-25) αναμένονται αισθητές μειώσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα.
Σήμερα στο Ιόνιο και σε ορισμένες περιοχές των ηπειρωτικών θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι.Ακολουθεί μια λεπτομερής ανάλυση:
- Θερμοκρασία:
- Σήμερα Τετάρτη (09-07-25),οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν:
- Στα ανατολικά ηπειρωτικά 38 με 40 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο έως 41 βαθμούς.
- Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη μέχρι 37 με 38 βαθμούς, πιθανώς φθάνοντας τους 39.
Σημαντικές παρατηρήσεις:
- A. Σε παράκτιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας οι μέγιστες τιμές θα είναι χαμηλότερες κατά 2 με 4 βαθμούς συγκριτικά με το εσωτερικό.
- B. Η υγρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα (20% έως 30% τις ώρες αιχμής στο εσωτερικό).
- Σήμερα Τετάρτη (09-07-25),οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν:
- Άνεμοι:
α) Ισχυροί δυτικοί άνεμοι θα πνέουν μέχρι το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο,τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.
β) Πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι προβλέπονται από σήμερα το απόγευμα στο Ιόνιο καθώς και στα δυτικά ηπειρωτικά. Αυτές οι συνθήκες θα επηρεάσουν νωρίς το βράδυ κεντρικές περιοχές της Μακεδονίας όπως η Θεσσαλονίκη.
γ) Πολύ ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι ενδέχεται να επικρατήσουν προσωρινά τη νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας,στη Θράκη καθώς και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
