Πυρκαγιά στο Φενεό Κορινθίας: Εξελίξεις και Συλλήψεις
Μετά από μια σφοδρή μάχη που κράτησε όλη τη νύχτα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς στο Φενεό Κορινθίας, με την κατάσταση πλέον να είναι σε ύφεση.
Η καταστροφική πυρκαγιά κατέστρεψε περίπου 10 κατοικίες και εκτενή δασική έκταση. Παρά την βελτίωση της κατάστασης, οι πυροσβέστες παραμένουν σε επιφυλακή για να σβήσουν τις υπολειπόμενες εστίες κοντά στο χωριό Καρτέρι. Στην περιοχή επιχειρούν 65 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα και συνολικά 210 πυροσβέστες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, κινητοποιήθηκαν επίσης 15 αεροπλάνα και 11 ελικόπτερα για την κατάσβεση.
Η πύρινη λαίλαπα προκάλεσε προληπτική εκκένωση αρκετών χωριών στην περιοχή, ξεκινώντας από την Καστανιά όπου υπήρξαν ζημιές σε σπίτια λόγω της φωτιάς. Ακολούθησαν οι προληπτικές απομακρύσεις των κατοίκων των Λαύκας,Καρτερίου και Δροσοπηγής καθώς και άλλων γειτονικών περιοχών μετά από ειδοποίηση μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112.
Στο μεταξύ,σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία,έχουν γίνει δύο συλλήψεις για εμπρησμό εξαιτίας αμέλειας.
Αιτία της Πυρκαγιάς
Η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε λόγω εργασιών που διεξάγονταν μέσα στο δάσος. Σύμφωνα με αναφορές από τα ΜΜΕ,δύο εργάτες – ένας Έλληνας κι ένας πολίτης του Καζακστάν – πραγματοποιούσαν εργασίες κοπής μετάλλου και ηλεκτροσυγκόλλησης στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά ενώ ετοίμαζαν μεταλλικές κατασκευές για ένα rave party που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Τρίτης.
Mαρτυρία αστυνομικού αναφέρει ότι είδε τους εργάτες να προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες χρησιμοποιώντας κουβάδες νερού χωρίς επιτυχία όταν η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχο.Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και θα παρουσιαστούν στον Ανακριτή.
