Σύλληψη 25χρονου για εμπρησμό στην Πάτρα
Σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ένας 25χρονος, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (13/8) κοντά στο Γηροκομείο της Πάτρας, κατηγορούμενος για υπόθεση εμπρησμού. Μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε, παραπέμφθηκε στον ανακριτή Πατρών και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο.
Κατά την εμφάνισή του ενώπιον του εισαγγελέα,ο νεαρός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα.
Όπως ανέφερε η αστυνομία, ο 25χρονος είχε παρατηρηθεί να περιφέρεται στην περιοχή του Γηροκομείου τη στιγμή που εκδηλώθηκε φωτιά στα Συχαινά της Πάτρας. Αμέσως μετά την απομάκρυνσή του από το σημείο,ξέσπασε πυρκαγιά και ειδοποιήθηκαν οι αρχές. Άνδρες της ΟΠΚΕ και της διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας έφτασαν γρήγορα στο σημείο και τον συνέλαβαν μετά από καταδίωξη.
Επιπλέον, δύο άλλοι συλληφθέντες ηλικίας 19 και 27 ετών θα απολογηθούν την Κυριακή στον ανακριτή αφού ζήτησαν προθεσμία σήμερα το απόγευμα. «Κάψατε την Πάτρα» – Πολίτες με έντονες διαθέσεις επιτέθηκαν στους κατηγορούμενους κατά την έξοδό τους από το Δικαστικό Μέγαρο.
Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στη φωτιά στα Συχαινά καθώς η ανάκριση και η ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού αποκάλυψαν τη συμμετοχή τους στο περιστατικό. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε μπουκάλι που πιθανόν περιείχε εύφλεκτο υλικό και είχε πεταχτεί από έναν εκ των κατηγορουμένων σε δασική περιοχή. Ο 19χρονος παραδέχθηκε τις πράξεις του υποδεικνύοντας μάλιστα το σημείο όπου άναψε τη φωτιά με αναπτήρα που είχε μαζί του.
Από την άλλη πλευρά,ο 27χρονος φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τίποτα σχετικά με τα γεγονότα εκείνης της ημέρας. Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα σακίδιο πλάτης με σπίρτα, αναπτήρα και κινητό τηλέφωνο κατά την προσέγγιση στη φωτιά.
Ο τρίτος συλληφθείς είναι επίσης ο 25χρονος που συνελήφθη κοντά στο Γηροκομείο στις (13/8), καθώς κίνησε υποψίες όταν μόλις απομακρύνθηκε από τον τόπο εκδήλωσης πυρκαγιάς φάνηκε να έχει σχέση με αυτήν.
Anouncement from the Police
A self-initiated inquiry was conducted by the Subdivision of Crime Prevention and Investigation in Patras to identify and apprehend any individuals involved in the fire that broke out on the night of August 12th in the area of sychaena Achaia. Through data gathering and analysis of video footage, two suspects aged 27 and 19 were identified as being involved in this incident.