Διπλή Όψη του Καιρού το Σαββατοκύριακο
Ο καιρός του προσεχούς Σαββατοκύριακου θα παρουσιάσει δύο διαφορετικές εικόνες: η νότια Ελλάδα θα απολαύσει ηλιοφάνεια και ευχάριστες θερμοκρασίες για την εποχή, ενώ στη βορειοδυτική περιοχή αναμένονται καταιγίδες και βροχές από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
Στην πρόγνωση που παρουσίασε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε σε ισχυρές καταιγίδες στην Κέρκυρα καθώς και σε τοπικές βροχές στην Ήπειρο κατά τη διάρκεια του Σαββάτου. Ορισμένα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως την Κυριακή σε περιοχές όπως η Μακεδονία και ο Έβρος.
«Λυπάμαι όσους έχουν γάμο το Σαββατοκύριακο στην Κέρκυρα. Οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και το ξημέρωμα της Κυριακής»,δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.
Σύμφωνα με τον επίσης γνωστό προγνωστικό μετεωρολόγο κ. Σάκη Αρναούτογλου, οι συνθήκες στο βόρειο Ιόνιο θα επιδεινωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, με μπόρες και καταιγίδες να είναι πιθανές.
Από το μεσημέρι αναμένονται παρόμοια φαινόμενα στην Ήπειρο, ενώ δεν αποκλείεται να επηρεαστούν περιοχές στο κεντρικό Ιόνιο καθώς επίσης τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, Καρδίτσας, Τρικάλων καθώς και τα βόρεια μέρη της Δυτικής Μακεδονίας. Το βράδυ οι συνθήκες θα παραμείνουν άστατες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο με έντονες καταστάσεις κατά τόπους.
P προς τα ξημερώματα της Κυριακής προβλέπονται μπόρες καθώς επίσης τοπικές καταιγίδες στη βορειοδυτική Πελοπόννησο αλλά και στη Μακεδονία.