«Καταιγίδες και Βροχές: Πού θα Χτυπήσει η Κακοκαιρία Σήμερα»

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα – Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Πρόγνωση Καιρού για Σήμερα

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα, με ιδιαίτερη προσοχή στη Μακεδονία, όπου τα φαινόμενα μπορεί να είναι έντονα κατά τις πρωινές ώρες. Στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Αντίθετα,στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος.

Στην Αττική οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές με καλό καιρό αλλά τοπικές νεφώσεις αναμένονται το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωί που θα υποχωρήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρεια κατεύθυνση 3-5 μποφόρ, ενώ στα πελάγη μπορεί να φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει ελαφρώς στους 32-33 βαθμούς στα ηπειρωτικά και γύρω στους 29-30 στα νησιά.

Από την Παρασκευή μέχρι κυρίως το Σαββατοκύριακο ο καιρός φαίνεται ότι θα είναι γενικά αίθριος με ήπιες νεφώσεις σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας καθώς οι άνεμοι στο Αιγαίο ενδέχεται να αγγίζουν τα 7 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες δεν πρόκειται να παρουσιάσουν σημαντικές μεταβολές αλλά μια μικρή αύξηση αναμένεται την Κυριακή και τη Δευτέρα φτάνοντας έως τους 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Αναλυτική Πρόβλεψη από την ΕΜΥ:

  • Μακεδονία: Τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία κατά τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς έντονες.
  • Ήπειρος & Θεσσαλία: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες που εξασθενούν αργότερα.
  • Iόνιο & Δυτική Ελλάδα: Λίγα σύννεφα κατά τόπους αυξημένα με πιθανότητα για όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Στερεά Ελλάδα.

Aττική:

  • Kαιρός: Γενικά αίθριος αλλά με κάποιες νεφώσεις αργότερα μέσα στην ημέρα.
  • Aνεμοι: Βόρειοι διευθυντές έως 6 μποφόρ στις πιο ανατολικές περιοχές.
  • Tερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου (χαμηλότερη στις ανατολικές περιοχές).

Kαιρός για τις επόμενες ημέρες

Pαρασκευή (05/09/2025)

Aναμένοντας γενικά αίθριο ουρανό αλλά πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τη διάρκεια του απογεύματος στα ηπειρωτικά μέρη καθώς επίσης υπάρχει πιθανότητα για όμβρους σε ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι συνεχίζουν από βόρειες διευθύνσεις μεταξύ των 3-5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο μπορεί να αγγιχτούν τα επίπεδα των έξι μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν πρόκειται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή παραμένοντας γύρω στους τρεις ή τέσσερεις βαθμούς κάτω των προηγούμενων ημερών ανά περιοχή.

Sάββατο (06/09/2025)

Mε τον ίδιο γενικό χαρακτήρα του καλού καιρού περιμένουμε λίγη αύξηση της θερμότητας ειδικότερα στη νοτιοανατολική πλευρά της χώρας μας καθώς οι άνεμοι διατηρούν παρόμοια ένταση όπως χτες!

Kυριακή (07/09/2025)

Eπίσης θετικός ο προγραμματισμός του χρόνου μας! O ουρανός παραμένει καθαρός αν εξαιρέσουμε κάποιες αραιές συνθήκες που ίσως εμφανιστούν αργά μέσα στην ημέρα!

Scroll to Top