Πυρκαγιά σε Δασική Περιοχή της Λέσβου
Δύο εστίες φωτιάς έχουν εκδηλωθεί σε δασικές εκτάσεις μεταξύ Πολιχνίτου και Βρίσας στη νότια Λέσβο, ανασύροντας μνήμες από την καταστρεπτική πυρκαγιά του 2022 που είχε πλήξει την ίδια περιοχή. Η αύξηση των ανέμων καθιστά δύσκολη τη διαδικασία κατάσβεσης.
Στις 16:30, οι φλόγες κατευθύνονται προς τον Άγιο Φωκά, γεγονός που οδήγησε τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Δυτικής Λέσβου να ζητήσουν ενίσχυση με εναέρια μέσα.
Αμέσως έγινε γνωστό ότι η ενίσχυση περιλαμβάνει ένα Bell και τρία air tractor από την Αγχίαλο καθώς και δύο air tractor από την Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο στόχος είναι να «κυκλώσουν» τις φλόγες ώστε οι επίγειες δυνάμεις να μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση όταν νυχτώσει και αποχωρήσουν τα εναέρια μέσα.
Μήνυμα Ενημέρωσης για τους Κατοίκους
Η φωτιά έχει ξεκινήσει από τις 14:00 της Πέμπτης (4/9) και επηρεάζει μια μεγάλη δασική περιοχή καθώς επίσης περιοχές με χαμηλή βλάστηση.
Nωρίτερα,μέσω μηνύματος του 112,οι κάτοικοι όλου του νησιού προειδοποιήθηκαν να παραμείνουν σε επιφυλακή. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές ή οικισμούς.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣ 🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Βρίσα της Περιφερειακής Ενότητας #Λέσβου
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV @pyrosvestiki @hellenicpolice