Εορτασμός Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2025 στο Μουσείο Ακρόπολης
Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2025 με το πρόγραμμα «Το Ερέχθειο και το Μουσείο Ακρόπολης: ένας ασυνήθιστος αρχαίος ναός σε ένα σύγχρονο κτήριο».Αυτή η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο μοναδικό μνημείο της Ακρόπολης, το Ερέχθειο, και τη σύνδεσή του με την σύγχρονη αρχιτεκτονική του μουσείου, αναδεικνύοντας ενδιαφέρουσες ομοιότητες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025, στις ώρες 10 πμ (στα αγγλικά) και 1 μμ (στα ελληνικά).
Το Ερέχθειο βρίσκεται στα βόρεια του Ιερού Βράχου και φημίζεται για την πρωτοπόρα αρχιτεκτονική του.Μέσα από αυτήν κατάφερε να συνδυάσει διάφορες λατρείες, να φιλοξενήσει μυθικά σημεία λατρείας και να διατηρήσει τις παραδόσεις της αθηναϊκής ιστορίας. Παράλληλα, το Μουσείο Ακρόπολης έχει ακολουθήσει μια αντίστοιχη πορεία ως ένα εμβληματικό δημόσιο κτίριο που σχεδιάστηκε για να προστατεύει και να προβάλλει τα αριστουργήματα της Ακρόπολης καθώς και τα ευρήματα από την αρχαία γειτονιά που αποκαλύφθηκε στην περιοχή.
Με έναν σύγχρονο σχεδιασμό που αντανακλά τις ανάγκες της εποχής μας, το μουσείο αναδεικνύει τη διαχρονικότητα της ιστορίας ενώ παράλληλα συνδέει τους θεούς των αρχαίων χρόνων με τους σημερινούς επισκέπτες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μαζί με τους αρχαιολόγους του μουσείου σε μια συναρπαστική διαδρομή που γεφυρώνει τον χρόνο.
Η εκδήλωση είναι συμβατή με το φετινό πανευρωπαϊκό θέμα «Αρχιτεκτονική κληρονομιά – γεφυρώνοντας το παρελθόν με το μέλλον».
Pληροφορίες προγράμματος:
- Ημέρα: Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025
- Ώρες: 10 πμ (αγγλικά) & 1 μμ (ελληνικά)
- Διάρκεια: 70 λεπτά
- Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά πρόγραμμα. Οι εγγραφές γίνονται μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο events.theacropolismuseum.gr (έναρξη εγγραφών: Παρασκευή 19/9).
- Kόστος συμμετοχής: Για τη συμμετοχή απαιτείται η αγορά εισιτηρίου ημέρας με επίδειξη του κωδικού κράτησης στα ταμεία έως και είκοσι λεπτά πριν από την έναρξη του προγράμματος.
Sτην ίδια ημέρα,από τις πέντε έως τις οχτώ μ.μ., οι επισκέπτες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Ακρόπολης στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
