Έκτακτη Κακοκαιρία στην Ελλάδα
Η καταιγίδα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες 48 ώρες θα έχει σοβαρές επιπτώσεις, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για ισχυρές βροχές στην Αττική, καθώς και για καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά τμήματα της χώρας. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κατάσταση μπορεί να είναι επικίνδυνη και καλούν τους πολίτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους.
Μαρουσάκης: «Κίνδυνος πλημμυρών»
Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης δήλωσε την Τετάρτη (1/10) μέσω ανάρτησης στο Facebook ότι ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα επηρεάσει τη χώρα μας από το βράδυ της Τετάρτης (1/10) για δύο ημέρες. Η κακοκαιρία ενδέχεται να προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως σε παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι πολύ ισχυροί. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται επίσης, με διαφορές που μπορεί να φτάσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου μεταξύ του βορρά και του νότου.
Τσατραφύλλιας: «Επικίνδυνη κακοκαιρία»
Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας χαρακτήρισε την κατάσταση ως «επικίνδυνη» και προειδοποίησε ότι τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν το πρωί της Πέμπτης (2/10) από τα δυτικά τμήματα πριν κινηθούν προς τον βορρά και τον ανατολικό τομέα της χώρας. Για την Αττική προβλέπει ισχυρή καταιγίδα το μεσημέρι της Πέμπτης (2/10), συνοδευόμενη από έντονα ηλεκτρικά φαινόμενα και πιθανότητα χαλαζόπτωσης.
Έκτακτο Δελτίο Καιρού από την ΕΜΥ
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων την Τετάρτη (1/10), σημειώνοντας ότι τα πιο έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως την Πέμπτη (2/10) και Παρασκευή (3/10). Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης αναμένονται έντονες βροχές στο Ιόνιο,Ήπειρο,δυτική Μακεδονία καθώς επίσης στη δυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.
Πρόβλεψη Καιρού για Πέμπτη (2/10)
Aρχικά στο Ιόνιο αλλά κι άλλες περιοχές όπως η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία καθώς επίσης η Πελοπόννησος προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές που κατά τόπους θα είναι ισχυρές μέχρι αργά το απόγευμα.
- Aττική: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ισχυρών καταιγίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
- Θεσσαλονίκη: Βροχοπτώσεις που ενδέχεται να γίνουν πιο έντονες μετά τις προμεσημβρινές ώρες.
- Mακεδονία – Θράκη: Νεφώσεις που γρήγορα θα εξελιχθούν σε δυνατές βροχές κι αργότερα σε καταιγίδες.
- Nησιά Ιονίου – Ήπειρος – Δυτική Στερεά – Δυτική Πελοπόννησος: Αυξημένες νεφώσεις με σφοδρότερα φαινόμενα μέχρι αργά το απόγευμα.
