«Εισαγγελία: Το «πράσινο φως» για τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών»

Επίσημο: «Πράσινο φως» από την Εισαγγελία για τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα των Τεμπών

Έγκριση για Τοξικολογικές Εξετάσεις στα Θύματα των Τεμπών

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας έχει δώσει το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή τοξικολογικών και βιοχημικών εξετάσεων στα θύματα του τραγικού συμβάντος που συνέβη στα Τέμπη. Αυτή η απόφαση επιτρέπει στους συγγενείς των θυμάτων να υποβάλουν αίτημα για τις εν λόγω εξετάσεις, ανοίγοντας έτσι νέες προοπτικές στην έρευνα. Η δικαστική αρχή αντέδρασε στις έντονες πιέσεις της κοινής γνώμης, επιβεβαιώνοντας την αξία της διαμαρτυρίας του Πάνου Ρούτσι, ο οποίος διανύει ήδη 22 ημέρες σε απεργία πείνας.

Αρχικά,οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί από τον πατέρα του Ντένις Ρούτσι καθώς και από τη Μαρία Καρυστιανού και τον Παύλο Ασλανίδη είχαν απορριφθεί. Μόνο η εκταφή για ταυτοποίηση μέσω DNA είχε εγκριθεί τότε. Στην πρόσφατη παραγγελία της εισαγγελίας προς τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Λάρισας αναφέρεται:

«Παρακαλούμε να ενεργήσετε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να κληθούν οι συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28/2/2023 οι οποίοι να καταθέσουν αν επιθυμούν και ποιοι να διενεργηθούν πλήρεις βιοχημικές -τοξικολογικές εξετάσεις μετά από εκταφή των νεκρών θυμάτων, καθώς και λήψη υλικού από τον άμεσο περιβάλλοντα χώρο της ταφής. Σε θετική περίπτωση να διενεργηθούν οι εξετάσεις από αρμόδιο – κατάλληλο εργαστήριο άμεσα. Επισημαίνεται ότι εφόσον λάβει χώρα εκταφή, να γίνει με σεβασμό και σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Δήμο, παρουσία ιατροδικαστή, αρμόδια αστυνομικής αρχής και ΔΕΕ».

Scroll to Top