Γάζα: Χαμάς εκφράζει ευγνωμοσύνη στον Τραμπ για την ειρηνευτική συμφωνία

Γάζα: Ανώτατος αξιωματούχος της Χαμάς ευχαριστεί τον Τραμπ για τον ρόλο του στην ειρηνευτική συμφωνία

Ο Μπάσεμ Ναΐμ ευχαριστεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τη διαμεσολάβηση στη Γάζα

Ο Μπάσεμ Ναΐμ, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Ντόναλντ Τραμπ για την καθοριστική του συμβολή στην ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ στη Γάζα. Σε συνέντευξή του στο Sky News, υπογράμμισε ότι η κατάπαυση του πυρός «δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την προσωπική εμπλοκή του προεδρου Τραμπ», προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε πίεση στον Μπενιαμίν Νετανιάχου για να σταματήσει τις εχθροπραξίες.

Επιπλέον, ο Ναΐμ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Τραμπ θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στο Ισραήλ ώστε να τηρήσει πλήρως τη συμφωνία. «Χωρίς την παρέμβασή του, δεν πιστεύω ότι θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο», δήλωσε χαρακτηριστικά.«Τον ευχαριστούμε θερμά για τις προσπάθειές του και για την πίεση που άσκησε στον Νετανιάχου προκειμένου να τερματιστεί αυτή η σφαγή» πρόσθεσε.

“Η προσωπική εμπλοκή του προεδρου Τραμπ είναι κρίσιμη ώστε το Ισραήλ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του”, ανέφερε ο αξιωματούχος της Χαμάς.

Ο Ναΐμ επεσήμανε επίσης ότι η Χαμάς είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο αποχώρησης από τη διοίκηση μιας μεταπολεμικής Γάζας αν δημιουργηθεί ένα πιο διευρυμένο παλαιστινιακό κυβερνητικό σώμα. Ωστόσο, τόνισε πως η Χαμάς θα παραμένει “παρούσα στο έδαφος”.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε ο Νετανιάχου μετά τη συμφωνία, ο Ναΐμ επισήμανε πως ο Ισraηλινός πρωθυπουργός συνεχίζει να απειλεί με επιστροφή στις μάχες αν δεν ικανοποιηθούν συγκεκριμένες απαιτήσεις. «Γι’ αυτό», συμπλήρωσε, «είναι αναγκαία η προσωπική παρέμβαση του προεδρου Τραμπ ώστε το Ισrael να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει σύμφωνα με τη συμφωνία και το διεθνές δίκαιο».

Τέλος, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε συμμετοχή πρώην πρωθυπουργών όπως ο σερ Τόνι Μπλερ σε μελλοντικές διαδικασίες διαχείρισης της Γάζας δεν θα ήταν αποδεκτή.

Scroll to Top