ΣΥΡΙΖΑ: Η Επείγουσα Ανάγκη για μια Νικηφόρα Προοδευτική Εναλλακτική στον Κ. Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: “Ο κ.Μητσοτάκης δεν πείθει ούτε τους πιο εύπιστους”

Η Ράνια Σβίγκου για την Πολιτική Κατάσταση

Η Ράνια Σβίγκου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, υπογράμμισε τη σημασία «να υπάρξει μια νικηφόρα προοδευτική εναλλακτική απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη», κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στην εκπομπή «Tonight» του τηλεοπτικού σταθμού Meganews με τη Βούλα Κεχαγιά.

Σχολιάζοντας την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτήρισε το γεγονός αυτό ως «σημαντικό πολιτικό γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα και δημιουργεί εξελίξεις, τις οποίες πρέπει να αξιολογήσουμε με σοβαρότητα, ώστε να αποδειχθούν ελπιδοφόρες για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο». Επιπλέον, τόνισε ότι «η σωστή και σοβαρή δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου δείχνει πως δεν μπορεί να υπάρξει αντιπαλότητα με τον Αλέξη Τσίπρα — κάτι που ξεκαθάρισε και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός».

Η κ.Σβίγκου επισήμανε ότι παρά την αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και τις αρνητικές αντιδράσεις προς την κυβέρνηση, «κανένα κόμμα από μόνο του δεν μπορεί να εκφράσει το αίτημα για πολιτική αλλαγή». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ είναι αυτή της συμπόρευσης και των ενωτικών πρωτοβουλιών.Υπογράμμισε επίσης ότι η ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου θα έπρεπε ήδη να έχει πραγματοποιηθεί καθώς οι καθυστερήσεις ωφελούν μόνο τον Κ. Μητσοτάκη.

Για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, η κ. Σβίγκου αναφέρθηκε σε ένα «γαλάζιο σκάνδαλο που έχει χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ως υπόθεση που προσιδιάζει σε εγκληματική οργάνωση». Θύμισε τα «τραγελαφικά περιστατικά με την επιστολική ψήφο», τα οποία όπως είπε αποτελούν ευτελισμό του Κοινοβουλίου. Αναφερόμενη στις αποκαλύψεις σχετικά με τη σχέση Βορίδη – Βάρρα σημείωσε πως παρά τις θεσμικές δυσκολίες στην εξεταστική διαδικασία όσα έρχονται στο φως δείχνουν εκβιασμούς και μια λειτουργία που θυμίζει μαφία.

Όσον αφορά το νέο εργασιακό νομοσχέδιο,το χαρακτήρισε ως το επιστέγασμα προηγούμενων νόμων Χατζηδάκη,Γεωργιάδη και Βρούτση.Ανέφερε ότι ούτε κατά τη διάρκεια των μνημονίων καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να εισάγει τέτοιες ρυθμίσεις. Όπως είπε: «Μετά την έξοδο από τα μνημόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αποκαταστήσει τις εργασιακές σχέσεις ενώ ο Μητσοτάκης μετά από αυτά έφερε τους χειρότερους μνημονιακούς κανόνες».

Η Ράνια Σβίγκου πρόσθεσε ότι περίπου το 75% των Ελλήνων εργάζεται πάνω από 40 ώρες εβδομαδιαίως — περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον Ευρωπαίο — αλλά παραμένουμε σχεδόν τελευταίοι στην αγοραστική δύναμη. Όπως σχολίασε: «Σε έναν εργαζόμενο που ο μισθός του τελειώνει στις 15 ημέρες κάθε μήνα η ΝΔ λέει απλά να δουλέψει μία επιπλέον ώρα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει». Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να παρουσιάσει το 13ωρο ως αίτημα των εργαζομένων δημιουργώντας μια ψευδή εικόνα ενώ αδιαφορεί πλήρως για τις ανάγκες της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Τέλος, σχετικά με την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι — πατέρα θύματος των Τεμπών — χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης ως προκλητική και αποκάλυψε πώς αντιλαμβάνονται τη Δικαιοσύνη. Αναφέρθηκε σε επιλεκτικές ευαισθησίες απέναντι στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης υπενθυμίζοντας επιστολή Μητσοτάκη προς τον Ντογιάκο: «Την ανεξαρτησία τη θυμούνται μόνο όταν θέλουν συγκεκριμένες αποφάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά καταγγέλλοντας παράλληλα τις χυδαίες επιθέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη εναντίον ενός τραγικού πατέρα.

Kλείνοντας τόνισε πως “το Μέγαρο Μαξίμου κρατά τον κ. Γεωργιάδη στη θέση του γιατί τον έχει για συγκεκριμένες αποστολές”

Scroll to Top