«Ντόναλντ Τραμπ στην Κνεσέτ: Ο Νετανιάχου ετοιμάζει το “βραβείο Ισραήλ” για τον πρώην πρόεδρο»

Ντόναλντ Τραμπ: Ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει στην Κνεσέτ – O Νετανιάχου θέλει να του απονείμει το “βραβείο Ισραήλ”

Θερμή υποδοχή του Ντόναλντ Τραμπ από την ισραηλινή Βουλή

Με ενθουσιώδες χειροκρότημα υποδέχθηκε η ισραηλινή Βουλή τον Ντόναλντ Τραμπ. Το κλίμα ήταν πανηγυρικό, με τους ισραηλινούς νομοθέτες να τον χειροκροτούν για τέσσερα λεπτά σύμφωνα με το Sky News (2,5 λεπτά σύμφωνα με τους times of Israel). Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε ονομαστικά σε κάθε μέλος της κυβέρνησης Τραμπ που παρακολουθούσε την εκδήλωση, προκαλώντας θερμά χειροκροτήματα. Ο Αμερικανός πρόεδρος, που παρουσιάστηκε ως «ο καλύτερος φίλος του Ισραήλ στον Λευκό Οίκο», καθόταν στο μπροστινό μέρος της Κνεσέτ δίπλα στον πρόεδρο του Σώματος και τον Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σηκώθηκε όρθιος και χειροκρότησε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου όταν ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε την παρουσία του πρωθυπουργού και της συζύγου του Σάρας. Το ίδιο έκανε όταν αναφέρθηκαν οι ειδικοί απεσταλμένοι Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ.

Δείτε ζωντανά:

Watch Live: US President Donald Trump delivers a speech to The Knesset

Nωρίτερα, η κόρη του Ντόναλντ Τράμπ, Ιβάνκα, έλαβε επίσης θερμή υποδοχή στην Κνεσέτ. Σύμφωνα με τα ισраηλινοαμερικανικά μέσα ενημέρωσης παρευρίσκονταν επίσης ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο και ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ.

Ο Πρόεδρος της Κνεσέτ: “Ο Τράμπ είναι ο μεγαλύτερος φίλος του Ισраήλ”

Ο Αμίρ Οχάνα άνοιξε τις ομιλίες καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και χαρακτηρίζοντας τον Τράμπ ως τον μεγαλύτερο φίλο στην ιστορία του Ισραήλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι το «Πρώτα η Αμερική» δεν σημαίνει «μόνη η Αμερική», ενώ ανέφερε τις προσπάθειές του να αποτρέψει το Ιράν από την απόκτηση πυρηνικών όπλων.

“Δεν είναι απλά ένας ακόμη Αμερικανός πρόεδρος”,είπε ο Οχάνα για τον Тράμπ αλλά “ένας γίγαντας στην εβραική ιστορία”,συγκρίνοντάς τον με τον Κύρο το Μέγα που επέστρεψε τους Εβραίους στο Ιερusalem κατά τη διάρκεια των αρχαίων χρόνων.

“Χρειάζονται περισσότεροι ηγέτες όπως οι Тράμπ”

“Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι γενναίοι και αποφασιστικοί ηγέτες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Οχάνα προσθέτοντας ότι το Ισραήλ προτείνει τη υποψηφιότητα Του για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2026.

Νετανιάχου: Ευχαριστώ για την αναγνώριση των δικαιωμάτων μας

Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο Μπενιαμίν Νετανιάχου καλωσορίζοντας θερμά τον Тράмп στην “αιώνια πρωτεύουσα” όπως χαρακτήρισε την Ιερουσαλήμ. Ευχαρίστησε προσωπικά γιατί αναγνωρίζει τα δικαιώματα των Εβραίων στη Γη μας καθώς επίσης και τη κυριαρχία στα Υψίπεδα Γκολάν.

“Είναι δεμένος με την ειρήνη”

Επανέλαβε πως κανείς άλλος προεδρεύων δεν έχει προσφέρει τόσα πολλά στο κράτος αυτό όσο εκείνος κι εξέφρασε τη δέ commitmentσή Του προς μια ειρηνή διαδικασία που θα επεκτείνει τις Συμφωνίες Αβraham.
“Μαζί θα πετύχουμε αυτή τη ειρήνη,” είπε χαρακτηριστικά.

Scroll to Top