«Σφοδρή Αντιπαράθεση στη Βουλή: Π. Μαρινάκης και Ν. Μάντζος για τον «Φραπέ» και τη Βίαιη Προσαρμογή»

Β

Διαμάχες στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η συζήτηση γύρω από τη λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Παύλου Μαρινάκη, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μάντζου. Η αντιπαράθεση αυτή εκτυλίχθηκε κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας με θέμα το σχέδιο νόμου που αφορά τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ και την εφαρμογή της οδηγίας EUROPEAN MEDIA FREEDOM ACT.

Ο κ. Μάντζος έθιξε το ζήτημα της άρνησης κατάθεσης του μάρτυρα Γιώργου Ξυλούρη καθώς και τα όσα διαδραματίστηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Τζεδάκη. Σε απάντησή του, ο υφυπουργός Μαρινάκης δήλωσε ότι «για το αν είναι απαραίτητη η συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου και τι συμβαίνει σχετικά με το Κράτος Δικαίου και την ελευθερία των ΜΜE, θα αναφερθώ στην ομιλία μου μετά τις παρεμβάσεις των εισηγητών».

Σχετικά με τη διερεύνηση που αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ από την Εξεταστική Επιτροπή,ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «ακολουθεί έναν επικίνδυνο δρόμο πολιτικής επιβίωσης» προσπαθώντας να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις στη Βουλή σχετικά με μια σοβαρή υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει στείλει το θέμα στον εισαγγελέα αντί να συγκαλύψει οποιονδήποτε μάρτυρα.

«Αυτός που θέλει να καλύψει κάτι στέλνει μάρτυρες στον εισαγγελέα;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός ενώ πρόσθεσε πως «εμείς προχωρούμε μπροστά», αναφερόμενος στο γεγονός ότι έχουν ήδη υποβληθεί καταγγελίες για πιθανές ποινικές ευθύνες.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως «η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο όπου οι πολιτικές σας επιλογές θυμίζουν τις πρακτικές μιας προηγούμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης», εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε επίσης πως αντί να ασχολούνται με σοβαρά ζητήματα όπως αυτό που σχετίζεται με τον ΟΠЕΚЕΠE προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση.

Για τα γεγονότα που συνέβησαν χτες μεταξύ ενός μάρτυρα και ενός βουλευτή της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή είπε: «Όσα καταλογίστηκαν δεν αποδεικνύονται» ενώ τόνισε πως η υπεράσπιση ενός ανθρώπου δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται απειλή.

Nωρίτερα στη συνεδρίαση ο κ.Μάντζος είχε δηλώσει ότι οι εξελίξεις στην Εξεταστική Επιτροπή δείχνουν ξεκάθαρα την κατρακύλα που επέλεξαν οι κυβερνώντες από τις 29 Ιουλίου 2025 όταν αποφασίστηκε η απόρριψη αιτήματος ευρωπαϊκής εισαγγελίας για προκαταρκτική εξέταση πρώην υπουργών.

“Δεν χρειάζεται καν να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση”,είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις συνθήκες ελευθερίας τύπου στη χώρα μας όταν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές απέναντι στους δημοσιογράφους.

Κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων σχολιάστηκε επίσης η μη εμφάνιση του Γιώργου Ξυλούρη ως μάρτυρας λόγω δικαιώματος σιωπής προκαλώντας ερωτήματα σχετικά με τους λόγους αυτής της επιλογής.
Η εισηγήτρια της ΝΔ ανέφερε πως όλοι οι δημοσιογράφοι πρέπει να διασταυρώνουν πληροφορίες πριν τις δημοσιεύσουν ώστε να διατηρούνται υψηλά τα πρότυπα ενημέρωσης.

Scroll to Top