«Σοκ στις αγορές: 55% αύξηση στην τιμή του μοσχαριού μέσα σε δύο χρόνια!»

Απλησίαστο το κρέας: 55% η αύξηση της τιμής του μοσχαριού την τελευταία διετία

Αλματώδης Άνοδος Τιμών Κρέατος στην Αγορά

Η τιμή του κρέατος συνεχίζει να αυξάνεται δραματικά, καθιστώντας το μοσχάρι απλησίαστο για πολλούς καταναλωτές. Συγκεκριμένα, η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος έχει σημειώσει αύξηση 55% τα τελευταία δύο χρόνια.

«Το μοσχάρι το οποίο με βάση τα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ τα τελευταία δύο χρόνια έχει πάρει αύξηση περίπου 55%. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να σταματήσει αυτή η αύξηση ή όχι από τη στιγμή που δεν υπάρχει παραγωγή. Στο κοτόπουλο, στα πουλερικά γενικότερα, έχουμε μία σταθερότητα τους τελευταίους μήνες. Το βαλάντιο του καταναλωτή έχει μειωθεί, η αγοραστική του δύναμη έχει μειωθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από επαγγελματίες του χώρου: «Ένα κομμάτι χωρίς κόκκαλο για μαγείρεμα ξεκινάει από τα 15,98, 16 ευρώ δηλαδή το κιλό. Ένα κοτόπουλο ολόκληρο είναι στα 3,48. Ένα κομμάτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο για μαγείρεμα είναι γύρω στα 5,98, η τιμή για το αρνί και το κατσίκι το ολόκληρο διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στα 13,98 με το κεφάλι και τη συκωταριά και από εκεί και πέρα αναλόγως το κομμάτι είναι αντίστοιχη», ανέφερε κρεοπώλης σε συνέντευξή του στο MEGA.

Scroll to Top