«ΟΗΕ: Σφοδρή καταδίκη της δίκης υπαλλήλων του που συνελήφθησαν από τους Χούθι»

ΟΗΕ: Καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη υπαλλήλων του οι οποίοι συνελήφθησαν από τους Χούθι

Καταδίκη της παραπομπής υπαλλήλων του ΟΗΕ από τους Χούθι

Ο Αντόνιο Γκουτέρες, γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασε σήμερα την αντίθεσή του στην παραπομπή σε δίκη ορισμένων υπαλλήλων του Οργανισμού που έχουν συλληφθεί από τους Χούθι στην Υεμένη.

Ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ, υπογράμμισε ότι οι Χούθι έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 59 μελών του προσωπικού του ΟΗΕ στη χώρα και ότι ορισμένα από αυτά κρατούνται σε απομόνωση για χρόνια, «κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Οι Χούθι, που έχουν τη στήριξη του Ιράν, ελέγχουν σημαντικές περιοχές της Υεμένης από το 2014 και περιλαμβάνουν την πρωτεύουσα Σαναά. Οι ισχυρισμοί των Χούθι σχετικά με την εμπλοκή των υπαλλήλων σε κατασκοπεία έχουν επανειλημμένα απορριφθεί από τα Ηνωμένα Έθνη.

«Καλούμε τις de facto αρχές να ανακαλέσουν την παραπομπή και να συνεργαστούν καλή τη πίστη για την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων υπαλλήλων», δήλωσε ο Ντουζαρίκ. Πρόσθεσε επίσης ότι ο ΟΗΕ συνεχίζει να είναι αφοσιωμένος στην υποστήριξη των πολιτών της Υεμένης και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Scroll to Top