Εύβοια: Το Χιόνι Καλύπτει τις Περιοχές – Ανακαλύψτε τις Μαγεμένες Εικόνες!

Άρχισε να χιονίζει στην Εύβοια: Το έστρωσε σε αρκετές περιοχές – Δείτε τις εικόνες

Η Χειμερινή Καταιγίδα στην Εύβοια

Η κακοκαιρία έχει αρχίσει να πλήττει την Εύβοια από το πρωί της Τετάρτης (31/12). Στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το χιόνι έχει καλύψει τα χωριά του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, από τη Στενή μέχρι τους Στρόπωνες, καθώς και περιοχές όπως ο Άγιος και η Σέττα στον Δήμο Ερέτιας.

Μηχανήματα της περιφέρειας εργάζονται για την αποκατάσταση των δρόμων από τη Στενή προς τους Στρόπωνες.

Προβλέψεις για την Πρωτοχρονιά στην Αττική

Σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε σχεδόν όλη τη χώρα. Ο καιρός έχει ήδη μετατραπεί σε χειμωνιάτικος. Οι βόρειες περιοχές θα δουν λίγες νεφώσεις με πιθανές τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές θα έχουν αυξημένες νεφώσεις με βροχοπτώσεις. Μέχρι το μεσημέρι στο νότιο Αιγαίο είναι πιθανές καταιγίδες. Επιπλέον,ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στην Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5 έως 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο πρωινό διάστημα στο βορειοανατολικό Αιγαίο μπορεί να φτάσουν τα 8 μποφόρ. Από την άλλη πλευρά του Αιγαίου οι δυτικοί άνεμοι θα επικρατούν μέχρι το μεσημέρι με παρόμοια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη σχεδόν τη χώρα: στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 5-7 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν μεταξύ 10-12 βαθμών. Αντίθετα,στα δυτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου μπορεί να φτάσει τους 13-15 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι θερμοκρασίες ενδέχεται να αγγίξουν τους 16-18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός είναι επίσης πιθανός τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στις ηπειρωτικές περιοχές όπου κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα μπορεί να είναι ισχυρός.

Αναλυτική Πρόγνωση από την ΕΜΥ:

  • ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με sporadic local rain showers; ασθενείς χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά που αργότερα επηρεάζουν υψόμετρα πάνω από 350 – 400 μέτρα περίπου.
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος αλλά παροδικά συννεφιασμένος τις πρωινές ώρες.
  • Mακεδονία & Θράκη: Λίγες νεφώσεις που κατά διαστήματα αυξάνονται μαζί με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στη κεντρική Μακεδονία.
  • Nησιά Ιονίου & Ήπειρος: Λίγο συννεφιά αλλά γενικά καλός ο καιρός εκτός των ορεινών όπου υπάρχουν ελαφριές χιονοπτώσεις.

Scroll to Top