Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ζήτησε να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με τις μισθολογικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις των στρατιωτικών, ειδικά “ενόψει μάλιστα και της μικρής σχετικά συγκέντρωσης, ορισμένων εκατοντάδων στη σημερινή διαμαρτυρία”. Σε παρέμβασή του στην ολομέλεια, αναφέρθηκε στο επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών, τονίζοντας ότι αυτό περιλαμβάνεται στις τακτικές αποδοχές μαζί με το επίδομα θέσης ευθύνης και το επίδομα διοίκησης.
Ο υπουργός διευκρίνισε: “Ελέχθη ότι το επίδομα δεν συμμετέχει. Όμως το επίδομα συμμετέχει στις τακτικές αποδοχές. Δεν είναι ωραίο να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις μήπως και σηκώσουμε λίγο μεγαλύτερη ανακατοσούρα”. Επιπλέον, επανέλαβε ότι “δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις σε κανένα εφάπαξ, αλλά θα υπάρξουν μόνο αυξήσεις στα εφάπαξ”.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι έχουν χορηγηθεί 350 εκατομμύρια ευρώ σε αυξήσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση σημείωσε: “Εξομοιώνετε ορισμένους υπαξιωματικούς με το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι έτσι. Σας ακούνε οι αξιωματικοί και οι ΕΠΟΠ…”.
