«Σοκ στην Κατερίνη: Άγρια ληστεία με λεία 300.000 ευρώ και σοβαρό τραυματισμό κοσμηματοπώλη (βίντεο)»

Άγρια ληστεία στην Κατερίνη με λεία 300.000 ευρώ και σοβαρό τραυματισμό κοσμηματοπώλη (βίντεο)

Σοβαρή ληστεία στην Κατερίνη: Τραυματισμένος πωλητής κοσμημάτων

Στην Κατερίνη, στις 21:00 της περασμένης Πέμπτης (29/1), σημειώθηκε μια βίαιη ληστεία όταν δύο άγνωστοι επιτέθηκαν σε έναν 54χρονο πωλητή κοσμημάτων, προκαλώντας του σοβαρούς τραυματισμούς.

Το θύμα είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του σε ένα πρατήριο καυσίμων της παλιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης – Θεσσαλονίκης για να ελέγξει την πίεση των ελαστικών του. Το όχημά του ήταν γεμάτο με πολύτιμα αντικείμενα αξίας περίπου 300.000 ευρώ. Όταν προσπάθησε να αποτρέψει την κλοπή, οι δράστες τον παρέσυραν στο δρόμο για σχεδόν 200 μέτρα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά κατάγματα.

Η εξέλιξη της ληστείας στην Κατερίνη

Ο 54χρονος έμπορος είχε επισκεφθεί την περιοχή για να προμηθευτεί δείγματα από τοπικά κοσμηματοπωλεία.Ενώ βρισκόταν στο βενζινάδικο, παρατήρησε ότι ένα από τα ελαστικά του είχε χάσει αέρα.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να εντοπίσει το πρόβλημα, ένα άλλο αυτοκίνητο πλησίασε και δύο άτομα επιβιβάστηκαν σε αυτό. Ένας από τους δράστες εξήλθε γρήγορα και μπήκε στη θέση οδήγησης του θύματος ενεργοποιώντας τη μηχανή για να διαφύγει. Ωστόσο, ο πωλητής αντέδρασε αμέσως προσπαθώντας να κρατήσει το όχημα από το παράθυρο της πλευράς οδηγού. Ο δράστης δεν σταμάτησε και συνέχισε την πορεία του παρασύροντας τον άνδρα στον δρόμο.

Η δραματική αυτή σκηνή έληξε μετά από περίπου 200 μέτρα όταν ο άνδρας χτύπησε σε άλλο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στον δρόμο. Οι ληστές κατάφεραν τελικά να διαφύγουν αφήνοντας πίσω τους τον τραυματία αιμόφυρτο.

Αναζητήσεις των Αρχών

Aμέσως μετά το συμβάν, οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν εκτενείς έρευνες για τον εντοπισμό των δύο δραστών και των οχημάτων τους. Λίγο αργότερα ανακαλύφθηκε εγκαταλελειμμένο και καμένο το αυτοκίνητο του θύματος σε παράπλευρη περιοχή της ΠΑΘΕ κοντά στο 450ό χιλιόμετρο προς Θεσσαλονίκη έξω από την Κατερίνη.

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει τα κοσμήματα πριν πυρπολήσουν το όχημα προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κατερίνης έχει αναλάβει τη διερεύνηση αυτής της σοβαρής υπόθεσης ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες συλλέγοντας στοιχεία μέσω καμερών ασφαλείας και μαρτυριών ώστε να ταυτοποιήσουν τους υπαίτιους.
Ο 54χρονος παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ενώ η αξίας των κλοπιμαίων ύψους 300.000 ευρώ είναι ακόμα αγνοούμενη.

Scroll to Top